Amikor egy férfi nem úgy teljesít az ágyban, ahogyan kellene, akkor az lelkileg nagyon megterhelő. De nemcsak annak, aki a problémával küzd, hanem a párjának is. Mert gondoljuk csak bele, felkészülünk egy forró ágycsatára, de az nem akar megvalósulni.

Ilyenkor nemcsak az urak kérdőjelezik meg a saját férfiasságukat, hanem a hölgyekben is elindul a gondolat, hogy azért alakult ez így, mert ők nem elég csábítóak, izgatóak a párjuk számára. Sokszor a partner erre még rá is erősít, hiszen szembenézni a saját hiányosságainkkal, problémáinkkal nagyon nehéz, egyszerűbb a másikat hibáztatni.

De ha még a hibáztatás el is marad, akkor is mérgező lehet ez az állapot mindkét fél lelki világára. Pedig a merevedési problémáknak számos oka lehet, amire egyik félnek sincs ráhatása. Rengeteg olyan betegség van ugyanis, melynek a potenciaprobléma tünete lehet, mint a szív és érrendszeri megbetegedések, prosztataproblémák, cukorbetegség, anyagcserezavarok, vagy akár hormonális problémák. Fontos, hogy a probléma kivizsgálásra kerüljön, de talán ennél is lényegesebb az őszinte beszélgetés a két fél között.

Mit lehet tenni ilyen helyzetben partnerként? És mit nem szabad?

Az ilyen gondokról rendkívül nehéz beszélni, még akkor is, ha alapvetően, szerető, harmonikus kapcsolatban élünk. Amikor szavakkal is kifejezzük a bajunkat, akkor igazán valóságossá válik, nem söpörhetjük többé a szőnyeg alá, ez pedig nem könnyű. De mindenképp fontos, hogy beszéljünk erről, mert csak így fogunk tudni közösen megoldást találni a problémára. Sajnos sok esetben a páros másik fel egyáltalán nem megértő és segítőkész.

A vádaskodás, a mutogatás és a hibáztatás csak súlyosbítja a helyzetet. A zsarolás, hogy más partnert keresünk borzasztó és megalázó a partnerünk számára, ezért ezt sosem szabad megtenni, még akkor sem, ha mi is dühösek és frusztráltak vagyunk a helyzet miatt. A legjobb megoldás, ha közösen megbeszéljük a fennálló problémát, és hogy mi lehet a megoldás. Akár együtt is felkereshetjük a szakembert, és kérhetünk tanácsot, hogyan tovább.

Hasonló bejegyzések