Amikor elérkezik egy párkapcsolat arra a pontra, hogy gyerekvállalásról essen szó, ideális esetben mindkét fél boldog, hiszen párja gyermekeket szeretne tőle. A szerelmespárok nagy részénél a közös jövő egyik alappillére a gyermekvállalás.

Míg sokaknál a döntést tettek követik, és néhány hónap esetleg fél-egy év próbálkozás után megjelenik a várva várt két csík a terhességi teszten, addig más párok kétségbeesetten igyekeznek mindent tökéletesen, a nagy könyvben előírtak szerint véghez vinni, ennek ellenére a nő nem tud teherbe esni.

A próbálkozások hatása a szexuális életre

Ami eleinte élvezetes, az örömszerzést biztosítja és az intimitás is adott közben, az idővel, ha kötelező jellegűvé válik, már könnyen átkúszhat a monotonitás mezsgyéjére. Amikor rendelkezésre kell állni, ha megfelelő a testhőmérséklet, a ciklus napja vagy éppen az ultrahang által mutatott petefészek állapota, esetleg olyan pózt kell felvenni, amelyben nagyobb eséllyel indulnak el a jó irányba a spermiumok, az már könnyedén okozhat zavart a szexualitás finomra hangolt gépezetében.

A férfiak teljesítménye és libidója csökkenhet az ütemezett együttlétek alkalmával. Gyakran a megfelelni akarás pszichés állapota miatt nem képesek azt nyújtani, amit korábban, vagy amit saját maguktól elvárnak. Ez még inkább növeli az átmeneti merevedési zavar kockázatát.

A meddő férfi

Számos orvosi vizsgálat szükséges ahhoz, hogy bizonyossággal kijelenthessék, egy férfi meddő. A szülői szerepre készülő férfiakat hideg zuhanyként érheti a hír, ez pedig komoly hatást gyakorol a szerelmi életre és a szexualitásra. A meddőség, mint betegség, nehezen feldolgozható és gyakran szakember segítéségét kell igénybe venni.

Számos esetben jár együtt potenciazavarral, amely kezelése történhet természetes szerekkel, gyógynövényekkel vagy orvos által felírt gyógyszerekkel.

Amennyiben a merevedési zavar pszichés eredetű a megállapított meddősség miatt, úgy érdemes számításba venni a különféle lazító technikákat, segítségül hívni a meditációt, agykontrollt vagy más olyan, a pszichét gyógyító eljárást, amely segít elfogadni a megváltoztathatatlant és elindulni a lelki gyógyulás útján.

Hasonló bejegyzések