Sajnos sokan nem képesek az egyedüllétre, mindenáron kapcsolatban akarnak lenni, még akkor is, ha az egy borzasztó személy, akivel együtt van. Nemcsak nők, férfiak ugyanúgy lehetnek kapcsolatfüggők. Ez akkor rossz, ha a kapcsolatban vita, netalántán erőszak is van. Változtassunk!

Kik a kapcsolatfüggők?

Azok az emberek, akik mindenáron, foggal-körömmel ragaszkodnak a párjukhoz még akkor is, ha az rosszul bánik vele, megcsalja, bántalmazza. Természetesen nem minden kapcsolatfüggő huny szemet az ilyen dolgok felett, vannak, akik egyszerűen képtelenek egyedül lenni. Elképzelhető, hogy viszonylag könnyen megszabadul egytől, de egy hét múlva már jön is a következő. Szinte nincs olyan folyamatos egy hónap, hogy egyedül lenne, és végiggondolná az életét, egyik kapcsolatból már lép is a másikba. Sokan gondolják azt, hogy ez a viselkedés a nőkre jellemző, de ez koránt sincs így, sok férfi is van, aki nő nélkül nem érzi magát teljesnek.
A kapcsolatfüggőségben a görcsösség, a fejek homokba dugása jelenti a legnagyobb problémát nem az, hogy valaki nem tud egyedül lenni. Függésnél nem feltétlenül van szó szerelemről, inkább egy társ utáni vágyról, aki kis túlzással nagyjából mindegy, hogy ki, csak legyen.

Mik a tünetek?

Az ilyen emberek betegesen vágynak szeretetre. Majdnem mindegy, hogy ez a szeretet kitől jön, egy testvértől, egy kutyától, de a legjobb, ha egy pártól, aki elhalmozza őt a szeretetével állandóan. Sok kapcsolatfüggő igazán nem válogat, az első néhány jelentkezőből gyorsan választ, sokan már egy-két hét után életre szóló szerelemnek kiáltják ki a friss kapcsolatot. A szerelem, a szeretlek szó kimondása hamar megtörténik, minden felgyorsul, akár pár hét után már költözésről is van szó. Nem biztos, hogy nagyon egészséges dolog egy kvázi ismeretlen emberrel pár hét után összebútorozni. Az elfogadás, a szeretet megkapása az, ami felvillanyozza a kapcsolatfüggőket, és az ezáltal kialakult rendkívül gyors tempó riasztó, abnormális lehet. Mindennek érdemes időt hagyni!
A kapcsolatfüggők sokszor túl gyanakvóak, nyomoznak, utánuk járnak a társuknak, a féltékenység beteges méreteket ölthet. Ez egy nem kapcsolatfüggőnek súlyos trauma lehet, ami előbb-utóbb arra sarkallja majd, hogy kilépjen a kapcsolatból. Aki ilyen típus, az teljesen ki akarja sajátítani a párját, nem ritka a barátoktól, ismerősöktől, néha családtól való teljes elszakadás, elszigetelődés. Teljesen abnormális dolog, hogy állandóan a párjával legyen az ember, és néhanapján se találkozzon ismerősökkel. Még ha be is igazolódik egy esetleges megcsalás, a kapcsolatfüggő akkor sem biztos, hogy szakít, túlságosan is benne van a szeretet iránti sóvárgás.
Aki kapcsolatfüggő, az a szakítás után hamar keres magának mást, mert nem képes belátni, hogy egyedül is teljes értékű ember lehet valaki, pedig ez nem igaz.

Hasonló bejegyzések