Aki úgy gondolja, nem létezik hatékony módszer, amely egyszerre kezel emésztési-, vagy keringési problémákat, illetve izomfájdalmat és bőrbetegséget is, bizonyára nem hallott még az infraszauna hatékony hatásairól. A napsugarak infravörös tartományába eső sugarakat az egészségügyben is lehet hasznosítani, erre minden bizonnyal az infraszaunák használata a legjobb módszer.
Kellemes fából készült egy-, vagy többszemélyes kabinokba, vagy hordozható szerkezetekbe építik be a fűtőszálakat, melyek sugarai nem forrósítják fel a levegőt, így kímélik a szívet, és 4 centiméter mélyen a bőr alá jutnak. Így nem csak sok folyadékot veszítünk, mint a hagyományos (finn) szaunákban, hanem méreganyagok is jelentős részben távoznak a szervezetből.
A kúraszerű használat hatására nem csupán méregtelenít, hanem az esetleges súlyfeleslegtől is megszabadít az infraszauna. Folyamatos folyadékpótlás és vitaminok, nyomelemek bevitele mellett igen jótékonyan hat a szervezetre, erősíthetjük vele immunrendszerünket is. Olyan hétköznapi problémák kezelésére is alkalmas, mint a stressz okozta görcsök, a pattanások, vagy az allergiás tünetek.
Kiválóan használható izomfájdalom, vagy sportsérülések gyógyítására. Reumás panaszok, ízületi fájdalom kezelésére is jó, számos előnye mellett arra kell figyelni, hogy ne terheljük túl gyorsan, vagy túl sokáig a szervezetünket, illetve ne veszítsünk túl sok folyadékot. Ha megfelelően használjuk, élvezhetjük áldásos hatását, melyet érdemes lehet kiegészíteni testmozgással, illetve megfelelő étrenddel.
Kevésbé terheli a szervezetet, mint a hagyományos szauna, ugyanakkor kívül-belül gyógyítja, és felfrissíti. Különböző sérülések kezelésére alkalmas, ellazít és fogyaszt. Sokoldalúsága mellett sajátos hangulat is párosulhat a infraszauna használatához, egy kellemes tea és nyugtató zene tovább javíthatja a közérzetet.

Hasonló bejegyzések