Már több mint 26 évvel ezelőtt alkalmazták legelőször a lökéshullám terápiát, akkor még csak a pseudoarthrosis kezelésében segített a betegeken. Csak néhány év kellett ahhoz, hogy ez a terápia jó eredményeket érjen el az ortopéd problémák esetén is.
Felfedezték, hogy nem csak fájdalomcsillapításra jó, hiszen képes megszüntetni a fájdalmat kiváltó okot is. Rájöttek, hogy ez a terápia azok a betegek számára lehet jó megoldás, akik munkájukból, vagy akár hobbijukból adódóan folyamatosan valamilyen krónikus fájdalomtól szenvednek. Ez a terápia azonban szembetűnően hatékony volt, mellékhatások nélkül!

Hogyan működik a terápia?

A lökéshullám terápia elmagyarázása igen egyszerű. A gyorsan terjedő akusztikus hullámokról beszélünk, melyek egy kezelőfej segítségével a testbe jutnak. A lökéshullám terápiát kimondottan a vesekövek kezelésére fejlesztették ki, mégis kis időn belül bebizonyosodott, hogy mennyire hatékony az ortopéd problémák esetén is.
Tüneti kezelések helyett a régóta tartó, krónikus fájdalom okát találja meg. Ezek az energiában gazdag hullámok élénkítik a beteg anyagcseréjét, fokozzák a vérkeringését, feloldják a triggereket és célzottan megindítják a szervezet önműködő mechanizmusát is. Egy kockázat és mellékhatás mentes, mégis rendkívül hatékony alternatívája a hagyományos kezelési módszereknek.
Egy 15 perces kezelés már elég ahhoz, hogy a beteg elinduljon egy olyan gyógyulási folyamaton, mely nem csak a kezelés alatt áll fel, hiszen ahogy a beteg távozik, szervezetében beindul az öngyógyítás és egy rövid kezelés után hetekig gyógyítja saját magát. Segíthet vállfájdalmakon, csípőtáji fájdalmakon, sarokfájdalmakon is.
Teniszkönyökkel, golfkönyökkel és az egyéb Achilles-fájdalmakkal is képes szembenézni. Sportolás közben sokszor az ember túl akarja hajszolni magát, ez azonban komoly sérüléseket tud okozni. Egy sport sérülés, lehet az kiugró tért, izomszakadás, vagy húzódás igen nagy fájdalommal tud járni. Gyógyszeres kezelés nélkül, a lökéshullám terápia ezeken a problémákon is tud segíteni.

Hasonló bejegyzések