Fogköztisztítót különböző kialakításban és több méretben is megtalálhatunk a boltokban. A fogkefe és a fogselyem mellett ez a másik nagyon fontos fogápolási eszköz, melyet be kell vetni annak érdekében, hogy fogaink sokáig egészségesek és szépek legyenek. Arra szolgál, hogy minden szennyeződést kiszedjen a fogak közül, olyan kis helyekről, ahova a fogkefe nem tud beférni.

Érdemes a fogmosás végén használni, hiszen így mi magunk is meggyőződhetünk róla, hogy egy alapos fogmosás után is mennyi szennyeződés marad még a fogaink között. A fogköztisztító használata után érdemes szájvízzel öblögetni, hogy biztosan minden szennyeződést kitudjunk mosni a szájüregünkből.

Miért elengedhetetlen a rendszeres fogköztisztítás?

Fogorvosok szerint, ha a fogköztisztítást elhagyjuk, akkor egy alapos fogmosással csak 60-70%-os tisztaságot tudunk elérni. Mivel a fogaink összeérnek, közéjük nem is fér be a fogkefe sörtéje, hiszen túlságosan nagy, így a fogközben lerakódhat ételmaradék, amely a baktériumok és a nyál hatására fogkővé tud válni, így pedig hamar elindul egy ínygyulladásos folyamat is.

Ha a fogköztisztító kefécskét, legalább napi egyszer használjuk, már hozzájárulunk ahhoz, hogy ezeket a problémákat megelőzzük.

A több méretben kapható fogköztisztító kefék közül mi magunk választhatjuk ki a megfelelő méretet, ám a legjobb, ha egy kisebb fajtával kezdünk és úgy fogjuk kitapasztalni, hogy igazából mekkora méretű kefe fér még be a fogaink közé. Találhatunk olyat is, amely egészen puha szálakból áll, ennek köszönhetően az is nyugodtan tudja használni, akinek kicsit érzékenyebb az ínye.

Ezekkel a finom sörtéjű fogköztisztítókkal szinte az összes fog közé könnyedén beférünk, ezáltal óvatos mozdulatokkal ki tudjuk tisztítani az ott lerakódott ételmaradékot és szennyeződést.

A legprofibb tisztatókefékkel egyetlen mozdulattal elvégezhető a folyamat, egyszer toljuk be, majd hozzuk ki fogunk réséből a kis kefécskét. Ennek az aprócska eszköznek köszönhetően megelőzhető a fogszuvasodás, ínygyulladás és a fogággyulladásos megbetegedések is!

Hasonló bejegyzések