Az impotencia vagy merevedési zavar a szexuális együttlét során az erekció elérésének vagy fenntartásának képtelensége, amelynek számos oka lehet: cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek, neurológiai betegségek, hormonális problémák, gerincvelőt érintő trauma, prosztatarák, bizonyos gyógyszerek hatása, dohányzás, alkoholizmus, kóros elhízás stb.

Okozhatja stressz, érzelmi problémák vagy más pszichológiai tényezők is.

Nem véletlen, hogy a legtöbb erekciós problémára könnyen találni megoldást. Nézzük párat!

Gyógyszerek

Szájon át: Jelenleg legalább több olyan gyógyszer létezik, amely a közösülés előtt bevéve hosszabb erekciót biztosíthat. Általánosságban elmondható, hogy a különbségek az egyik és a másik között abban rejlenek, hogy mikor kell bevenni őket, és milyen gyorsan hatnak. Ezek gyógyszerek, úgyhogy az öngyógyítást soha nem szabad alkalmazni, és az urológusnak kell eldöntenie, hogy melyik a legmegfelelőbb az egyes betegek számára.

Injekció útján történő kezelés: ebben az esetben a gyógyszert közvetlenül a péniszbe fecskendezik a nemi közösülés előtt. Másik lehetőség, hogy a szer a húgycsövön keresztül jut a férfi nemiszervébe, ahol nagyjából 15 perc alatt fejti ki a hatását. Bár az injekció fájdalmasan hangzik, vannak helyezetek, amikor nagyszerűen működik.

Vákuum hatás

Ebben az esetben egy olyan eszközt alkalmaznak, amely a szívás segítségével lehetővé teszi, hogy a vér elérje a pénisz belsejét, és erekciót hozzon létre. Ezt úgy tartják fenn, hogy egy gumigyűrűt helyeznek a nemiszerv tövére, hogy megakadályozzák a vér visszahúzódását.

Protézis

Ez egy olyan mechanizmus, amely egy, két vagy három darabból állhat, és az ágyéktájékon belül elhelyezett gomb megnyomásával aktiválódik. Ennek a rendszernek számos előnye van: nem látható, az impotencia tartósan megoldódik vele, az erekció nagyon hosszú ideig tart, nagyobb spontaneitást tesz lehetővé a szexuális együttlét pillanatát illetően, nem zavarja az ejakulációt vagy a nő orgazmusát, és soha nem hibázik. A fő hátránya, hogy a beültetéshez műtétre van szükség.

Hasonló bejegyzések