Az anális szex nem csak az egyik legritkábban alkalmazott közösülési forma, hanem ezen felül tabunak számít, és sokan félnek is tőle, márpedig a szexuális aktus ilyen formában nem ördögtől való dolog. Sőt mi több, ha betartjuk az alapszabályokat és megismerjük az alapvető technikákat, hamar rájöhetünk arra, hogy ez bizony a szexuális együttlét egy igen élvezetes módja. Hogy mit kell tudnunk hozzá?

A higiénia mindenek felett

Amit fontos tudni az anális közösülésről, az nem más, minthogy a végbél egy ilyen aktus előtt – pláne óvszer nélkül – rendkívül alapos tisztítást igényel, hiszen rengeteg baktérium található az ánusz környékén. Még óvszeres közösülés előtt is érdemes legalább lefürdeni, és fontos odafigyelni arra, hogy a szex során vagy a vaginát, vagy a végbélnyílást válasszuk, mert a kettő keverésével nagyon súlyos fertőzéseket szedhetünk össze még abban az esetben is, ha megbízunk párunkban.

Nem kell fájdalmasnak lennie

Óriási tévhit, hogy az anális szex fájdalmas. Ha ez így van, akkor valamit rosszul csináltok. Ami nagyon fontos, hogy a nő mindig ellazuljon hozzá – kell tehát a hosszú előjáték –, ezen felül elmaradhatatlan a síkosítás és a gyakorlás is persze, hiszen a végbélnyílás nem olyan egyértelmű, mint a hüvely. A fentiek kapcsán egyébiránt különösen a síkosító használata nagyon fontos, a végbél ugyanis nem termel olyan váladékot, mint a hüvely!

Mit tegyél, ha nem áll fel?

Nem káros, nem egészségtelen

Ha az anális szex nem vad, nem durva és betartjuk vele a legalapvetőbb szabályokat, akkor nem tesz kárt vele a nő végbélnyílásában. Nem idéz elő aranyeret, sem végbélrepedést, és a széklettartási problémák sem emiatt alakulnak ki, ha pedig a férfi egészséges, akkor a fertőzésektől sem kell rettegni.

Nem természetellenes

Az anális szex már évezredekkel ezelőtt is elfogadott volt bizonyos kultúrákban, ezen felül pedig néhányban még ma is ezt alkalmazzák a nők ahhoz, hogy a házasságig megőrizzék szüzességüket. Minden nőnek magának kell döntenie arról, hogy ez még belefér-e természetesség határaiba, vagy sem.

Tévedés, hogy csak a homoszexuálisok módszere

Noha az anális szex a homoszexuálisok körében terjedt el a legnagyobb mértékben, összességében a heteroszexuális párok között is rendkívül sokan hódolnak ennek az élvezetnek. A közösülés ezen formája egy újabb út és opció ahhoz, hogy újabb típusú gyönyört szerezzetek egymásnak.

Nem olyan, mint a hüvely

Ez tény, és ezt nagyon fontos is megjegyezni az első anális közösülés előtt, hiszen míg a hüvely szépen körülöleli a hímvesszőt, a végbél csak a záróizommal képes szorítani, belül egészen sajátos, semmivel sem összehasonlítható érzést garantál. A belső rész egészen sérülékeny, éppen emiatt erőteljes hatást itt nem szabad gyakorolni, de azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az izom rendkívül jól tágul, ezáltal nem csak egy ujjat képes befogadni, hanem természetesen egy hímvesszővel sem lesz problémája, ugyanakkor több időre lesz szüksége a táguláshoz.

Hasonló bejegyzések