Mindannyian jól tudjuk, hogy milyen sokat számít, hogy hazatérve, az ajtón belépve milyen az a látvány, ami minket fogad. Lehet ez egy szép kép, egy varázslatos szekrény, páratlan kiegészítők, vagy egy gyönyörű csokor virág. Sőt, egy szép virágcsokorral nemcsak az első látványt fokozhatjuk az egekig, hanem egy ínycsiklandóan finom, családi vagy baráti ebédet is hangulatosabbá tehetünk. Nem is gondolnánk, mennyi lehetőség rejlik benne!

Vendégváró

Ha vendégséget tervezünk, egy szülinap, névnap, karácsony, vagy húsvét alkalmából, de akár csak a hangulat kedvéért, nagy hangsúlyt fektetünk mindig a terítékre. Minél szebb tányérok, evőeszközök, terítők, poharak… Szinte a végtelenségig lehetne folytatni a sort. A készülődés, és a részletekre fektetett hangsúly jogos, hiszen ezek adják meg látványuk és összhangjuk által az alaphangulatot. Van, aki a klasszikus fehéret szereti, van, aki a színeset, és van, aki inkább hajlik egy terítéket illetően is a modernitás felé. Ízlések és pofonok, ami biztos, hogy mindegyikből mesét tudunk varázsolni. Ha pedig még ezt is fokoznánk, akkor ne habozzunk kiegészíteni profin megkomponált asztalunkat egy olyan csokor virággal, amely az érzékeket kényezteti: látványával az egekbe repíti vendégeinket és minket is, illatával pedig máris egy csodás kertben érezhetjük magunkat.

Kellemes percek kettesben

Ha éppen romantikázni támad kedvünk párunkkal, vagy most csábítanánk el újdonsült kedvesünket, akkor se habozzunk figyelni a részletekre! Jól átgondolva és megérzéseinkre hallgatva bátran valósítsuk meg elképzeléseinket, akár egy csöppet rendezzük át olyannyira megszokott otthonunkat. Szerezzünk be néhány finom szőnyeget, kényelmes párnát a heverészéshez, édes finomságokat, ételt-italt, és tegyük felejthetetlenné a közös perceket. Ha a romantikus pillanatokat pedig még feledhetetlenebbé szeretnénk varázsolni, akkor itt-ott a lakásban rejtsünk el egy-egy szép, illatos virágcsokrot.
Akár az asztalokra, párkányokra, polcokra feltéve, kecses vázákba biggyesztve a hangulatot könnyen vidékiesen romantikussá, vagy néhány vörös rózsával buján érzékivé tehetjük. Illatuk pedig mennyei lesz, a legjobb, legszebb, és legtermészetesebb illatosítót választjuk ezzel.

A jó idő tengernyi lehetőséget ad

A tavasz és nyár beköszöntével nem is lesz nehéz dolgunk, mert ilyenkor bővelkedünk a gyönyörű virágokban. Sokféleségükkel elkápráztatnak minket, és egy kedves virágárustól vásárolt csokor éppúgy szívünk kedvére tehet, mint a mezőn szedett, friss bokréta.

Hasonló bejegyzések