Hogyan érdemes e-mail címet választani? Melyek azok a szolgáltatók, ahová érdemes beregisztrálnunk? Milyen adatokat adjunk meg? Mi az, amit jobb, ha megtartunk magunknak?
E-mail címmel mindenkinek kell rendelkeznie ma már. Lehetőleg megbízható, nagy e-mail szolgáltatóhoz regisztráljunk, különben gondok lehetnek az e-mail küldés-fogadásnál. Nicknévnek lehetőleg valami normális nevet válasszunk, kerüljük a kellemetlen és hiteltelen neveket. Olyan címet válasszunk, amit nem szégyellünk megadni, a legjobb, ha a saját nevünk van a @ jel előtt. Amennyiben hétköznapi nevünk van, akkor rakjunk bele valamilyen elválasztójelet, és akkor nagyobb az esély, hogy szabad lesz.
A megadott név (ami megjelenik a küldéskor) mindig a teljes nevünk legyen, hiteltelen és vicces, ha valaki a becenevét vagy valami álnevet használ. Ennyire azért nem kell védeni az adatainkat. Jelszónak mindig valami erős, nagy és kisbetűkből, számokból álló karaktersorozatot adjunk meg. Soha ne adjuk ki senkinek, és ne jegyeztessük meg a gépünkön, főleg, ha többen is használják!
Facebook közösségi portálon is érdemes jelen lenni. Miért? Így könnyen lehet tartani a kapcsolatot az ismerősökkel, barátokkal, fel lehet eleveníteni a régi ismeretségeket. Sokan nem szeretik a közösségi portálokat, mivel úgy vélik, hogy túlságosan rabul ejtik őket, vagy éppenséggel nem kíváncsiak a távoli ismerősök minden egyes megmozdulására. Mégis, számtalan indok van a Facebook vagy az iWiW regisztráció mellett, hiszen az üzengetés, a chatelés mellett csoportokat hozhatunk létre, eseményeket, de akár játszhatunk is. Fontos, hogy ne szolgáltassuk ki minden adatunkat!
Vannak, akik nyilvánosan megosztják adataikat a nagyvilággal, ezzel azonban óvatosan kell bánni, sokan visszaélhetnek vele! Vallási és politikai hovatartozásunk, nemi identitásunk, de még a munkahelyünk sem tartozik mindenkire. A munkaadók is előszeretettel szeretnek a Facebookra fellépni, és ellenőrizni a munkavállalót. Ha nem szeretnénk kellemetlen perceket, akkor a bulifotókat vagy töröljük le, vagy csak a legbelsőbb körnek engedjük, hogy lássa.

Hasonló bejegyzések