A gyerekáldás minden pár életében egy csodálatos és a közös életük nagyban meghatározó szakasza. Imádjuk a baba illatot, a várakozás időszakát, azt ahogyan kettőnkből az új kis jövevénnyel szépen lassan családdá kovácsolódunk.

Azonban, ha egészen őszinték akarunk lenni a csillámporos néha talán már túl is misztifikált álomszerű kép mögött ott lapul a valóság, amiben bőven van sírás, kialvatlanság, aggódás, félelem az új élethelyzettől és hiszti is a hormonok őrült táncától.

Szülés utáni távolság a szülők között

A születés csodája és az új jövevény izgalma egy időre az eltávolodás folyamatát indíthatja el. A nő teste hetek míg legalább nagyjából regenerálódik a szülés után. Akár császár, akár természetes úton történő születés után a test a legkevésbé sem lepedőakrobatikus mozdulatokra vágyik, hiszen fáradt éppen úgy, mint egy komoly műtét után és sok pihenésre van szüksége.

Miközben az utód életben tartása mindennél előre valóbb szerepet tölt be az életébe. Szerencsés esetben a pici néhány hónap elteltével végig aludja az éjszakát. Ám ekkora a két felnőtt között már hónapok óta tart a megkezdett eltávolodás időszaka.

Csak egy időre ajándékba kapjuk a gyermekeinket

 

Gyerekeink vitathatatlanul a legnagyobb csodák az életünkben, ugyanakkor csak átutazóban életünk részei. Az a 20-25 év míg velünk élnek valójában jobb esetben csak az életünk 1/3-a. Ha pedig szerencsésen választottunk párt ő ehhez képest életünk végéig kísérő társunk lesz. Ami jelentheti a teljes felnőtt életünket.

A visszatalálás folyamata

Még ha mind a két fél keresi is rá a megoldást, hogy visszataláljanak egymáshoz és a férfi női szerepükhöz, akkor is adódhatnak kisebb fennakadások. Például a nőnek rengeteg odafigyelésre lesz szüksége a férfi részéről, a szeretkezés újra indult, kezdeti időszakában. Egyes mozdulatok még okozhatnak nem vár fájdalom érzést és ezáltal gyakran oda aznap éjjelre a meghit együttlét.

A férfiban, pedig az előző hónapokban ért legkedvesebb visszautasítások és az újra próbálkozás esetleges kezdeti kudarcai, akár egy időre potenciális zavarokat is okozhatnak. Azonban mind a két oldalon jelentkező problémák megoldhatók egymás támogatásával és az egymás iránti szeretettel.

Hasonló bejegyzések