A szerelem kortalan, szokták mondani, de azért valljuk be, vannak néha furcsa felállások. Manapság nem meglepő, ha a fiatal lányok idősebb fiúkkal, már-már férfiakkal járnak, de ez nagyon nem egyszerű dolog egyik fél részéről sem.

Miért lehet ez jó egy tinédzser lánynak?

A tini lányok főként tini fiúkkal vannak körbevéve a nap javarészében, és mióta világ a világ, a fiúk később érnek. Elképzelhető, hogy míg egy tizenöt éves lány szerelmet érez, addig egy hasonló korú fiút nem, vagy alig érdekelnek a lányok. Nem egyszerű egy tizenöt éves fiúval, ezért sok lány rá sem néz az osztálytársaira, évfolyamtársaira vagy bárkire a korosztályából. Egy idősebb férfi tapasztalt, ismeri a világot, szerelmi és szexuális téren sem kezdő általában. Egy biztos egzisztenciával, lakással rendelkező férfihez felmehet a lány, nem fog a kistesó kukkolni, vagy a szülők rájuk nyitni. Egy tizenéves srác szintén zsebpénzből él, tehát nem engedhet meg magának olyan dolgokat, mint egy önálló keresettel rendelkező férfi. Így tehát a fiatalok mindenből kimaradnak, amit megtehet egy keresettel rendelkező férfi.

Miért jó ez a férfinak?

Sajnos sokszor az idősebb férfiak a lányok naivitására alapoznak. Egy fiatal, kezdő, első kapcsolatos lánynak még be lehet adni a rózsaszín tündérmesét a szerelemről, amit valószínűleg el is fog hinni. Sajnos, vagy nem sajnos, a szüzesség odaadása sok férfinél presztízs, amivel lehet hencegni a haverok előtt. Érthetetlen okokból sokan menőnek tartják, ha egy harminc éves férfi tizenhat éves lánnyal van: beszélhetnek itt ugyan hamvasságról meg fiatalságról, a legtöbb esetben egyáltalán nincs balansz egy tizenhat éves középiskolás és egy harminc éves, tíz éve dolgozó férfi között. Az élet teljesen más területén tartanak, egy tizenéves lány előtt még ott áll a középiskola, egyetem, szórakozás, a munka elkezdése, egy harmincas férfi meg akár már másfél évtizede is dolgozhat, és kis túlzással a gyereke is lehetne a lány.

Egy pár?

Ritkán működhet ilyen fiatal korban tíz, tizenöt, húsz évnyi korkülönbség. Már egy tizenöt-huszonöt éves között is nagyok a különbségek, hát még ha a pasi harmincöt. Az ilyen kapcsolatok legtöbbször lenézést és megvetést kapnak, ezen túl kell lendülni, és meggyőzni mindenkit, hogy őket egymásnak teremtette az ég. A legnagyobb problémát a szülők jelentik, nem valószínű, hogy sok szülő örülne annak, ha a középiskolás lánya egy harmincévessel térne haza. Az is gondot okozhat, hogyha a harmincas férfi már elvált, és vannak gyerekei. Az elején még a fiatal lányok eléggé toleránsak, de nem várható el, hogy az apja lemondjon a gyerekéről, mindig ő lesz az első az életében. Nagyon nehéz elfogadni és elfogadtatni egy ilyen szerelmet, de sziklaszilárdsággal bármi megtörténhet.

Hasonló bejegyzések