A purhabos szigetelés Magyarországon még egy relatíve ismeretlen eljárás az épületek hőszigetelése kapcsán, mivel azonban kiemelkedő ár-érték arányt képvisel, hatása pedig éveken át változatlan marad, ezért egyre többen alkalmazzák családi házakon is.
Amennyiben bizonytalanok lennénk a PUR hab alkalmazásával szemben, az alábbiakban felsorakoztatunk néhány bizonyított érvet a kérdéses szigetelőanyag hatékonysága kapcsán.

  1. Egy szórt PUR habbal leszigetelt épület bizonyos esetekben akár 50-75 százalékot is megtakaríthat a hő-veszteség csökkenése révén a fűtési- vagy hűtési költségeken.
  2. Mivel a PUR habot egy folyékony masszaként hordják fel a kívánt felületre, és a megszilárdulás során megdagad, ezért képes az összes rést és hézagot hatékonyan kitölteni, megszűntetve ezzel a különféle hő-hidakat és egyéb problémákat.
  3. A szigetelés élettartama kimagaslóan magas, évtizedekben mérhető, éppen ezért normális esetben soha nem kell cserélni vagy pótolni.
  4. Hatásos szigetelőanyagként a PUR hab is képes arra, hogy megakadályozza a felesleges hőcserét, ezáltal télen megakadályozza a kellemes meleg ki-, és a hideg beáramlását, télen pedig éppen ellentétes hatást fejt ki.
  5. A PUR hab egészségügyileg teljesen ártalmatlan, higiénikus alapanyag, amely az allergiások és az asztmások számára is nagy előnyt jelent, hiszen megszünteti a penész vagy az egyéb gombák kialakulását azáltal, hogy nem szív magába vizet, és nem is engedi át a nedvességet.
  6. Teljes élettartama során a PUR habos szigetelés normál esetben nem sérül, nem reped meg, nem morzsolódik. zsugorodik vagy deformálódik, és ami még fontosabb, nem poroz.
  7. Önkioltó tulajdonságának köszönhetően egyáltalán nem tűzveszélyes, így amennyiben nincs kitéve folyamatos nyílt lángnak, önmagában nem ég el.
  8. A PUR habos szigetelést szinte bármilyen felületen alkalmazhatjuk, ezáltal fólián, betonon, fémen, téglán, cserépen, palán vagy fán egyaránt megtapad.
  9. Mivel nagyon rugalmas alapanyag, ezért képes kiválóan alkalmazkodni bármilyen tetőformához, és mivel masszaként kerül felhordásra, ezért a legkisebb réseket is lehetőségünk van megfelelő mértékben kitölteni, szigetelni vele.
  10. Ezt a fajta szigetelést nagyon egyszerű felhordani, így egy átlagos családi ház tetőszerkezetén általában egy nap alatt megvalósítható felhordással, száradással és takarítással együtt.

Hasonló bejegyzések