Iskolai éveinkben gyakran megesett, hogy belezúgtunk az egyik társunkba. Ez teljesen normális volt, hiszen naponta nagyjából 8 órát töltöttünk együtt, így akaratlanul is megszoktuk a másik közelségét.

Ma elmondható, hogy valami hasonló történik a munkahelyeken is, gyakran több mint 8 órát vagyunk együtt a kollégákkal, megállunk egy közös kávészünetre, így teljesen normális, hogy előbb vagy utóbb új érzések kerítenek a hatalmába. Azonban a munkahelyi játék komoly is lehet, és nem mindenki szokta jó néven venni.

A legelső, amire nagyon figyelnünk kell, az a hierarchia. Ez annyit foglal magában, hogy oldal irányba egyenlőek lehetünk, azonban sose kezdeményezzünk lefelé vagy fölfelé. A főnök és beosztott viszonyok csak a könyvekbe illenek, a való életben könnyen megesik, hogy csúnyán alakulnak a dolgok, és még a zaklatás veszélye is felmerülhet.

Talán senki sem akarja, hogy a többiek újjal mutogassanak rá, csak azért, mert a főnökkel kezdett ki. Ráadásul hatással lehet a munkavégzésre is, elvégre ki az, aki tisztelettel tudna beszélni valakivel, akinek előző nap nem volt erekciója.

A többiek ne lássák

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem alakulhat jól egy ilyen kapcsolat, bár ehhez az is kell, hogy a felek ne keverjék össze a hálószobájukat az irodával. Bizony, senki sem akar úgy dolgozni, hogy közben a cuppanós puszikat kell hallgatnia, és folyton nyálas jeleneteknek van kitéve.

Ha nem tartjuk tiszteletben a többieket, akkor hamar ellenségekre lelünk, amik még a dolgozást is megnehezíthetik. Ráadásul gondoljunk a szakítás eshetőségére is, nehéz lesz utána a másik szemébe nézni.

Ha már kialakult a szerelmes pár, akkor fontos, hogy a többiek ne érezzék ennek a hatását. Sajnos a bizalom visszaüthet, és ez akkor fog igazán meglátszani, amikor éppen rossz napunk van, és simán visszaszólunk a másiknak.

Nekünk lehet, hogy ez normálisnak tűnik, hiszen otthon is ezt tesszük, azonban a munkatársainkat zavarhatja. Ha nem tudjuk, hogy miként fogjuk kezelni a kialakuló románcot, akkor jobb inkább másik helyen keresni a szerelmet.

További információkért kattints ide.

Hasonló bejegyzések