Sokan kényszerülnek sajnos távkapcsolatra. Elképzelhető, hogy a szerelem nem is így indult, de az is megtörténhet, hogy álmaink szerelme jó messze él tőlünk. Mi legyen ilyenkor? Hogy éljék túl a kapcsolatot?

Mikor éri meg?

  • Találkozz távkapcsolatot kedvelőkkel: talalka.hu

Távkapcsolatban élni nem könnyű, főleg, ha hetekig, hónapokig nem találkozik az ember a szerelmével. Mi legyen ilyenkor? Helyettesíthetik az üzenetek a személyes találkozást valamennyire? Fellobban-e a féltékenység? Nehéz, komoly kérdések, amire sokszor a távkapcsolat elején nem biztos, hogy tudunk válaszolni.
De mikor is éri meg? Nagyon rossz, ha eleve így indul egy kapcsolat, de ha már együtt vagyunk a párunkkal egy ideje, akkor nem érdemes hezitálni azon, hogy belemenjünk-e a távkapcsolatba. Természetesen kérdéses az időtartam is, nem mindegy, hogy valaki egy-két hónapig, évekig, vagy határozatlan időtartamra, tartósan megy el valamerre. Egy korábbi élettársi kapcsolat, házasság természetesen nem romolhat, nem szabad, hogy megromoljon pár hónap külön töltött időtől. Ilyenkor a feleknek különösen türelmesnek kell lenniük, és igénybe venni a kapcsolattartás más formáit.

Mikor nem biztos, hogy megéri?

Távkapcsolat alatt nem a szomszéd városban lakó lányra vagy fiúra gondolunk, hanem a tartósan távol levő szerelemre. Így indítani egy kapcsolatot merész dolog, hogy az egyik fél Szombathelyen, a másik meg Miskolcon él. Jöhetnek a hétvégi találkozások, amik sokszor kimaradhatnak, egy idő után elmúlhat a vágy. Hosszú távon fenntarthatatlan a nagy távolság, valakinek lépnie kell. Viszont nem biztos, hogy bárki is szeretné egy-két hónap ismeretség után feladni az életét, munkáját, baráti körét egy friss kapcsolatért, ami egyáltalán nem biztos, hogy beválik. Egy kapcsolat elején nagyon nagy lehet a szerelem, a hév, de próbáljuk meg reálisan meglátni, hogy mennyi az esélye az egésznek, hogy működjön. Ha online ismerkedünk, akkor szűrjük ki a távol élőket, vagy a rendszeresen külföldön tartózkodókat, és akkor nem lesz gond ebből. Abból is probléma lehet, ha az új kedves túl sok időt tölt külföldön, vagy netalántán ott is dolgozik. Külföldről még ritkábban tud hazajönni. Tegyük fel magunknak a kérdést, megéri lekötni magunkat egy olyan ember mellé, akit jó, ha havonta egyszer fogunk látni?

Gondokat okozhat a távkapcsolat

A legnagyobb probléma a féltékenykedés, ami felbukkan, és a veszekedések az utazással kapcsolatban. Nem egyszerű elcsitítani a zöld szemű szörnyet, de próbáljuk meg: a folytonos aggodalmaskodás és siránkozás pont az ellenkezőjét váltja ki a másikból. A „Ki jöjjön?” kérdés pedig ne legyen központi vitatéma, mindig próbáljuk meg higgadtan megvitatni a dolgot. A távkapcsolat egy életstílus, amennyiben nem vagyok egész biztosak abban, hogy tartós kapcsolat lesz ebből, inkább ne is menjünk bele, mert csak elvesztegetett idő lesz az egész.

Hasonló bejegyzések