Építkezésnél vagy felújításnál játszhatunk azzal a gondolattal, hogy műgyanta padlót tegyünk a lakásba. Való igaz, ez az egyik legszebb megoldás, amely minimalista stílusúvá varázsol minden szobát, és amit a vendégek többször is meg fognak nézni. Azonban mielőtt fejest ugrunk a munkálatokba, érdemes néhány pontot áttekinteni.

Először mérjük le az ajtókat és főleg a bútorokat. Műgyanta lehelyezésével emelkedni fog az aljzat, ami azt jelenti, hogy csiszolnunk kell az ajtóból, hogy ne érintkezzenek a felülettel. A szekrények is emelkedni fognak, így ellenőrizzük, hogy az a pár mm ne befolyásolja azt, hogy például a konyhaszekrény elérje a mennyezet.

Miután mindent kiszámoltunk, keresünk megbízható szakembert. Itt a megbízhatót többször is ki kell emelni, ugyanis a műgyanta felhelyezése nemcsak több lépésből áll, hanem nagyon nehéz jól csinálni. Az ipari műgyantát üres és tágas tereken használják, de repedezett betonpadló javítására is, azonban a lakásban ezt kézzel kell megcsinálniuk.

Ez azt jelenti, hogy egy rossz munka többe fog kerülni, ráadásul át is verhetnek minket. Járjunk utána, hogy kinek van tapasztalata műgyanta leöntésében, kérjünk referenciákat, és ne fizessünk előre.

A tervezés fontos

Ha már megtaláltuk a nekünk megfelelő szakembert, akkor nézzünk át még egyszer mindent. A kiöntés előtt a szobát csak egyszer nézhetjük át, amint a gyanta megszáradt, már nincs lehetőség a korrigálásra. Ellenőrizzük, hogy minden helyen, ahol kell lennie, van, és azokon a réseken, ahol nem kell lennie, nincs.

Nem baj, ha pár órával elcsúszunk emiatt, mivel az utólagos munkával fel kéne törni a műgyantát, amitől soha nem lesz olyan szép, mint eredetileg.

Ha már fent van a műgyanta, akkor minden asztalra, székre és lábra tegyünk tapadókorongos, hogy ne karcolja meg, ugyanis eléggé érzékeny. Szerencsére innen már könnyű dolgunk van, hiszen a műgyanta kiválóan takarítható. Érdemes olyan színt választani, amin nem látszik meg az összes folt, de legalább eltüntethetőek.

Ha ezeket a lépéseket követjük, akkor nem kell csalódnunk a padlóban, hanem kedvünkre gyönyörködhetünk benne.

Hasonló bejegyzések