Mivel nyáron módosult a számlák adatszolgáltatására vonatkozó törvény, az online számlázó programok felhasználóinak a száma jelentősen megugrott. Legtöbben a NAV Online számlázójába regisztráltak, de a többi online számlázó program forgalma is megsokszorozódott.

Ennek főleg az volt az oka, hogy a vállalkozások és cégek felé írt számlákat a magírásukat követő rövid időn belül a NAV rendelkezésére kell bocsájtani. Mivel a kézi számlák adatszolgáltatásra történő felvitele lényegesen bonyolultabb, mint egy e-számláé, így sokan áttértek az elektronikus számlákra, illetve az online számlázó programok használatár.

Érdekes kérdés volt a nyár folyamán, hogy akkor mostantól minden számlát be kell azonnal szolgáltatni a NAV felé? A válasz természetesen az, hogy nem. A magánszemélyek részére íródó számlákat nem szükséges azonnal beszolgáltatni, így nem is feltétlen muszáj az online számlázó programban megírni őket.

Ugyanakkor sokan döntöttek úgy, hogy nem tesznek különbséget, és a kézi számlatömböt teljes mértékben az online számlázó programra cserélik. Persze adja magát a kérdés, hogy ha külső helyszínen vagyunk nem egyszerűbb a kézi számlatömb? 

Hogyan számlázzunk külső helyszínen számlatömb nélkül?

Sokaknak, például azoknak, akik vásárokban értékesítik a termékeiket, vagy bármilyen külső helyszínen végzik a munkájukat, problémát okozhat a számlaírás, ha nem szeretnénk kézi számlatömböt használni. Persze nem arról van szó, hogy ne lehetne kézi számlákat írni, hanem arról, hogy rengeteg szeretnék megúszni a kézi számlával járó adatszolgáltatási macerát.

Ezért részesítik sokan előnyben az online számlázó programokat, például a Billingot, melynek segítségével már külső helyszínen is írhatjuk az elektronikus számlákat.

A Billingót bármikor, bárhonnan használhatjuk, ha van WIFI kapcsolatunk vagy mobil adatforgalmunk. Akár telefonról, akár tabletről pár gombnyomással elkészülnek a számlák, melyek mobil blokknyomatóval rögtön ki is nyomtathatók. Egyszerűbb, gyorsabb megoldás, mint a kézi számlák körmölésével bajlódni.

Hasonló bejegyzések