Amikor tavasszal megérkezik a jó idő, akkor sokan egy nagy szellőztetéssel üdvözlik a tavaszt, és hamar szembesülnek vele, hogy a friss levegővel együtt a legyek és szúnyogok is bejönnek a lakásba. A szellőztetés pedig fontos, hiszen ellenkező esetben akár a penészesedést is kockáztatjuk, és ez a tetőterek esetében sincs másként.

Szellőztetni tehát kell, de fontos, hogy a nem kívánt rovarok ellen is védekezzünk. Szerencsére ennek már régóta feltalálták a módját, a szúnyoghálót, melyet akár tetőablakra is felhelyezhetünk.

Szúnyoghálóból viszont rengetegféle van manapság, így sokan nem tudják melyiket is válasszák, érdemes lehet felkeresni a tetoablak.hu kínálatát. A legtöbben persze letudják annyival, hogy tavasz végén, nyár elején vesznek egy öntapadós hálót, amit felhelyeznek, ám ez tetőablak esetén nem feltétlen jó megoldás, mert a billenő ablak ezt nem teszi lehetővé.

Amennyiben mégis, akkor pedig szembe kell néznünk a ténnyel, hogy az időjárási tényezők a következő évre tönkre fogják tenni a hálót, így újat kell majd vennünk, ami nem a leggazdaságosabb megoldás, bár elsőre annak tűnhet.

Érdemes a tartós megoldásokra törekedni

Az öntapadós háló bár alapvetően olcsó, de nem hosszú távon nem túl költségtakarékos. Bár lényegesen kedvezőbb áron lehet hozzájutni, de évente cserélni kell, így pedig hosszú távon drágább lesz, mint egy végleges megoldás. A tetőablak esetén pedig sokszor nem is működik, így ha védekezni szeretnénk a szúnyogok ellen, szükség lesz egy jobb megoldásra. A tetőablakok szúnyoghálói úgy működhetnek, mint a belső árnyékolók, hogy lehúzhatjuk őket, ha szükség van rájuk, például nyáron, ha nyitva az ablak, és felhúzzuk, ha nincs rájuk szükség.

Az anyaguk is masszívabb, tartósabb, mint az öntapadós hálóké, így könnyebben lehet őket portalanítani, tisztítani, és mozgatni. Mivel többféle méretben érhetőek el, így a legtöbb tetőablakra találhatunk megfelelő méretű szúnyoghálót. Gyerekszobák és tetőtéri szobák esetében ez egy kifejezetten ajánlott megoldás, és hosszútávon kedvezőbb árú is, mint az öntapadós háló.

Hasonló bejegyzések