Nagyon kedves gesztus a szeretet ünnepén megajándékozni a kollégákat. A jól megválasztott reklámajándékok növelhetik a munkavállaló lojalitását a vállalathoz, emellett szép és egységes arculatot tud teremteni.

A jó karácsonyi ajándék titkai

Kisméretű cégnél, ahol esetleg a főnökök jól ismerik az összes munkavállalót, érdemes lehet elgondolkodni az egyedi meglepetésen vagy összeállítani egy személyesebb ajándékcsomagot. Minél személyesebb a csomag, a dolgozó annál jobban úgy fogja érezni magát, hogy törődnek vele, megbecsülik a munkáját. A munkavállalói elégedettség, a főnök-beosztott viszony pozitív irányban változhat egy jól megválasztott ajándéknak vagy ajándékcsomagnak köszönhetően.

Sok dolgozó esetén

Ha sok a dolgozó, akkor körülményesebb személyre szabott ajándékot adni. Lehetőleg kerüljük, hogy egyes emberek személyes ajándékokat kapnak, mások pedig sabloncsomagot. Ezek a dolgok előbb-utóbb kiderülnek, és nagyon kellemetlen helyzetbe találhatjuk magunkat. Tehát vagy mindenki egyedi meglepetést kapjon, vagy az egyen ajándékokból részesüljön, különben pont az ellenkezőjét érhetjük el, mint amit szeretnénk.

Egyedi sablonajándék?

Nem feltétlenül muszáj mindenkinek egységes ajándékot kapnia. Érdemes átgondolni, hogy kapjanak-e külön csomagot a nők és a férfiak, hiszen alapvetően másnak örül a két nem. Amennyiben nem pontosan tudjuk megállapítani, hogy ki minek örülne igazán, ajánlatos egy reklámajándékokkal foglalkozó céget megkeresni vagy egy webáruházat meglátogatni, és végignézni a kínálatot. Ilyenkor biztosan rengeteg karácsonyi ajándékötlet is felkerül a shopokba, amik közül bátran összeállíthatjuk az ajándékcsomagokat. Amennyiben végképp nincs ötletünk, ajándékozzunk karácsonyi édességet.

Ne feledkezzünk meg az időről!

Lehetőleg ne a legutolsó pillanatban gondoljunk az ajándékozásra, hanem már hetekkel előbb. A reklámajándékokkal foglalkozó cégek nagyon sokat dolgoznak az ünnepek környékén, ezért ajánlatos minél előbb belevágni az ajándékok megterveztetésébe. Az átadásra lehetőleg december huszonnegyedikén, vagy az előtt egy-két nappal kerüljön sor.

Hasonló bejegyzések