Sokak szerint a mai társadalomban már egyáltalán nem szomorkodik az az ember, aki éppen egyedülálló. Míg régebben még egyenesen cikinek számított az, ha egy baráti társaságban valaki egyedülálló, mára már egész sok ember dicsekedni is tud azzal, hogy szingli.

A szingliség, a komoly párkapcsolat nélküli állapotot jelenti, mely sokak szerint megkíméli az embereket a párkapcsolati nehézségektől, gondoktól, és konfliktusoktól. Az aki egyedülálló, rendkívül szabadnak érzi magát, és ezt a függetlenséget sokan nem is akarják egy bizonytalan viszony miatt feladni.

Tényleg minden egyedülálló ember élvezi ezt az állapotot?

Rengeteg sorozat, és film próbálja bemutatni azt, hogy valójában milyen az egyedülálló emberek élete, ám ez sok esetben ferde tükröt is állíthat a nézők elé. Az egyedüllét rendkívül sokszínű lehet, és még ha először mindenki csak a látszólagos előnyeit tekinti, vannak persze hátrányai is. Mondhatjuk úgy, hogy vannak olyan emberek, akiknek való, és vannak olyanok, akiknek egyáltalán nem való az egyedülállóság.

Egyre kevésbé menőbb ma már elkötelezni magunkat, hiszen ha valaki kijelenti magáról hogy szingli, akkor az sok esetben olyan, mintha egyből egy újfajta családi állapotot venne fel. A szingli szó a fiatalabb korosztály számára sokszor azt jelenti: „szabad vagyok, azt teszek amit csak akarok, és nem hagyom, hogy ebben bárki is megállítson.”

Van akinek nem való a szingliség, és van aki titkon az ő életükről álmodik

Az, akinek a párkapcsolata már nem tartogat különösebb izgalmakat, titkon a szinglik szabad életéről álmodozik. A felhőtlen szórakozást, a bulizást, és a flörtölést sokszor hiányolni szokták az életükből. Azok az emberek azonban, akik szinglik, sok esetben nem is élvezik ezt az állapotot, és irigykedve, sokszor már utálkozva tekintenek a boldogan turbékoló párokra. Ha azonban hosszútávon egyedülállóak vagyunk, egyáltalán nem könnyű párt találnunk.

Addig a pontig azonban nem is érdemes komoly kapcsolat céljából párt keresnie egy szingli embernek míg néhány pontos kérdésre nem tud válaszolni magában. Nincs értelme hajszolnia a párkapcsolatot, ha az illető nem tudja, hogy mit akar, mit vár egy kapcsolattól, mik a céljai, és tervei, illetve hogy mennyire bírná elviselni a hirtelen jött elköteleződést. Fontos kérdés, hogy valóban tud-e hűséges lenni egy emberhez, illetve beéri-e azzal ha ezentúl bulizás helyett a szombat estéje egy nyugodt, filmnézéssel tölti el.

Azok az emberek, akik valóban élvezik a szingli életmódot, azt szokták mondani, hogy inkább örökké egyedülállóak lesznek, minthogy egy életre egy rossz párkapcsolatba legyenek. Nem szeretnék feldobni jól megszokott életüket, és félnek attól, hogy egy kapcsolatban csupán a másik fél mellett, a háttérbe szorulva lenne jelen.

Azok az emberek azonban, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy mindenkinek bebizonyítsák, hogy az egyedülálló életmódnak mennyi előnye van, valószínűleg ezt igazából egyáltalán nem élvezik, és a lelkük mélyén ők is egy igaz társról álmodnak.

Forrás: weboldal megtekintése

Hasonló bejegyzések