Ma már lassan minden elektronikussá válik, nincs ez másként a kaputechnika világában sem. Bár már jó pár éve köztünk vannak az elektromos kapunyitó berendezések, az idő múlásával egyre tökéletesebbé váltak ezek a holmik, és mára már a legszkeptikusabbak sem ódzkodnak a vásárlástól.
Régebben sokan tartottak esetleg attól, hogy a kapu nem záródik elég rendesen, rést hagy, vagy egyáltalán be sem csukódik. A mai kapurendszereknél ilyen veszély nem áll fent, amennyiben működőképes az elem, a szerkezet képes kinyílni és becsukódni. Természetesen aki bizalmatlan a technikával kapcsolatban, az megvárhatja a záródást és a nyílást, így ha bármi probléma merülne fel, azt is észreveszi.
Miért is jó egy kapunyitó? Egyrészt kényelmes. Legyen szó garázskapuról vagy kertkapuról, eddig mindig ki kellett szállni, kinyitni, bemenni vagy beállni az autóval, utána megint bezárni. Valljuk be, ez a mindennapos feladat egy idő után kiábrándító, és mérgelődünk rajta sokat. Ez a kapunyitóknál nem szükséges, elég két gombnyomás, és máris jöhetünk-mehetünk. A kényelmesség mellett időt spórolhatunk meg, hiszen nem fél perc egy méretes példány manuális nyitása-csukása. Az sem elhanyagolható, hogy nem kell télen fagyoskodunk, ha autóval vagyunk. Senki sem szeret a mínuszokban kiszállni a jó meleg autóból, hogy nyisson és zárjon.
Esztétikus. Nagyon modern és jó külsejű egy automatizált garázs vagy kertkapu, a modern családi ház egyik éke lehet. Nem kell azon töprengenünk, hogy vajon bezártuk-e kulccsal, hiszen egy gombnyomással elintézhető a záródás. Egy nagyméretű elektromos kapunál észre lehet venni, ha nyitva van, nem úgy, mint a hagyományos kulcsos változatoknál, hiszen azt csak akkor lehet megállapítani, hogy nyitva van-e vagy zárva, ha ott állunk felette.

Hasonló bejegyzések