Örök kérdés, hogy otthoni használatra, egy nagyobb udvarban milyen utakat alakítsunk ki. Vajon a kocsibeálló egyszerűen készüljön aszfaltból és a ház melletti kis utakat is betonozzuk csak ki? Az egyszerű eljárás túl megszokott, túl szürke és nem tesz túl sokat hozzá a kerti világ ökoszisztémájához.
Szerencsére azonban léteznek már nagyon gyönyörű, mutatós térkövek amelyen nagy teherbírásúak és tökéletesen alkalmazhatóak az otthoni útépítésre, kertszépítésre egyaránt.
Az aszfalt és a beton egyébként is nehezen bírja a téli időjárás viszontagságait és a keményebb ráhatásokat. A rettentő hideg, a jég, a hó mind ellensége ezeknek a burkolatoknak, könnyen repedeznek, kopnak és felpattognak. Az összefüggő rétegű, minta nélküli, lehangoló szürke felületük pedig csak ellensége otthonunk szépségének. A fagyálló és kopásálló térkövek azonban nem csak strapabíróak de mutatósak és stílusosak is. Segítségükkel változatossá tehetjük a járdákat, kocsi feljárókat és kerti folyosókat.

A térkő sokkal igényesebb burkolat az aszfaltnál!

A nemes kőzetekből készült prémium térkövek többféle közkedvelt színben és formában is elérhetőek. Ezekről egy hozzá nem értő is azonnal megmondja, hogy mennyivel szebben mutatnak a kertben mint egy egyszerű, egyszínű beton burkolat. A térkövek persze nem csak esztétikusak és stílusosak de rendkívül praktikusak is. Egy igényes otthon elengedhetetlen kellékei és díszei, az udvarok és kertek igazi barátai.
A térburkolat tehát sokkal esztétikusabb és stílusosabb a betonnál, ráadásul sokkal gazdaságosabb is, hiszen sokszorosan strapabíróbb és jobban ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Az aszfalt sokkal előbb melegszik, még a térkő élhetőbb környezetet nyújt a nyári forróságban is. A térkövek újrahasznosíthatóak, hiszen elemekből álló darabjai kiszedhetőek és áthelyezhetőek, nem okoz szennyeződést sem negatív hatást a burkolat alatti területen. A térkövek környezetbarát burkolatok, hiszen természetes anyagból készülnek, jól szellőznek és a talajt is optimális körülmények között tartják.

Hasonló bejegyzések