Nincs olyan ember, aki ne vágyna arra, hogy egy fárasztó nap után elmerül a vízben, kicsit úszkál és kipiheni a fáradalmakat. Saját medencét elsősorban családi házban érdemes beépíttetni, de a kisebb jakuzzik elférhetnek egy lakásban is.
Nagyszerű élmény egy saját fürdő. Ki sem kell tennünk a lábunkat otthonról, elég csak felkapni a fürdőruhát, és máris lehet csobbanni. Egyszerre sokan használhatják, család, barátok. Gondoljunk csak bele, hogy egy napijegy az uszodába milyen költséges, főleg, ha az egész család szeretne menni pancsolni. Ha szégyenlősek vagyunk mondjuk az alkatunk miatt, akkor sem kell tartanunk az idegenek pillantásától, hiszen a saját medencében csak a család lát bennünket.
Egy ellenáramoltató felszerelésével kiválóan edzhetünk is, nemcsak relaxálhatunk. Nem szükséges költenünk úszóbérletre, ha felszereljük ezt az eszközt a medence falára, a legkisebb úszómedencében is képes lesz megdolgoztatni bennünket.
Kiváló medencés partit lehet csapni. Ilyet egy uszodában nem lehet csinálni. Meghívhatjuk a barátokat, a rokonokat és csaphatunk akár egy hajnalig tartó fürdőruhás bulit.
Sokan úgy gondolják, hogy szinte kizárólag a legforróbb időszakokban lehet használni a kerti medencét, de ha megfelelő fedést biztosítunk a számára, akkor akár több hónappal is kitolhatjuk a rendelkezésre állási idejét. Akár kora tavasztól az őszi időig használhatjuk. Ez azért is előnyös, mert az ember nem szeret a hidegebb időjárásban éppen csak megszáradva, félig nedves hajjal végigmenni a fél városon, hogy hazaérjen. A saját medencénkből elég csak kipattanni, beszaladni a lakásba, és már lehet is szárítkozni.

Medence tisztítása félautomata robottal

A folyamatos vízcsere és a tisztítás nem olcsó, de ha sokan használják és rendszeresen, akár olcsóbban is kijöhetünk, mintha az uszodába vagy a wellnesscentrumba menne a család.

Hasonló bejegyzések