A lakberendezési trendek 2018 tavaszán máris fókuszpontba tették a fürdőszobát. Lakásunk egyik legkisebb helyisége immáron nem is mellékhelyiség szerepet tölt be, hanem a lakás egyik díszévé emelkedik. Több év trendje is elindult már ezen a vonalon, azonban idén mindenképpen jelentős húzóerő lesz. Új színek, új formák és teljesen egyedi kialakítások jelentek meg a lakberendezés fürdőszobai berkeiben. Lássuk, milyen fürdőszoba belsővel lehetsz a társaság legdivatosabb enteriőr tervezője.

Állókád és láthatatlan zuhanyfülke

A nem beépített, hanem önállóan álló fürdőkád egy régi klasszikus, azonban most teljesen új köntösben köszön vissza. Letisztult, tojáshéjra emlékeztető felületek, tojásdad alak vagy épp teljesen négyszögletes forma az idei év fürdőkád divatja. Ez a trend már régóta készülődik, azonban idén minden bizonnyal elsöprő erővel robban be a felújításra váró vagy újonnan épített házak mosdójába.
A zuhanyfülkék között sem volt ismeretlen az a típus, mely lényegében nem is létezik és helyét csupán a falra szerelt zuhanyfej és a középen látható padlóösszefolyó szerű lefolyó mutatja. Természetesen ennek is vannak árnyalatai. van, ahol félig elfalazva, van, ahol üvegajtókkal elválasztva és van, ahol más színű padlóburkolattal kirakva különül el, de egyáltalán nem ritka a teljesen „láthatatlan” típus sem. Idéntől kezdve már sokkal több helyen találkozhatunk ezzel a megoldással. Ez talán az egyre tudatosabban kialakított egészséges életmód hozománya is, hiszen köztudott, hogy a zuhanyozás sokkal egészségesebb és bőrkímélőbb, mint a kádban való hosszú ázás.

Színvilág? Tenger!

Az úgynevezett aqua valamint a fehér és azúr árnyalatok uralják 2018 fürdőszoba trendjét. Legyen szó csempéről, padlóburkolatról vagy akár fajanszokról, a meleg árnyalatok háttérbe szorulnak, helyette a frissítő víz színek veszik át az uralmat. Nem csupán színekben, de mintákban és formákban is hódít az óceán. A pikkelymintázatú csempe például pillanatok alatt a tavasz kedvencévé avanzsált, de ez a mintázat már az előszobák padlóján is felütötte fejét. A halas, sellős, kagyló és tengeri csillag minta, valamint a hullámok rengeteg fürdőszobában jelenik majd meg. A természetes anyagok, mint a dekorkavics, a tengeri fű és a különböző fák, beton vagy annak látszó felületek is szerepet kapnak, mint kiegészítő díszítő elemek.

Hasonló bejegyzések