A korai középkorú férfiaknál a kapuzárási pánik súlyos következményekkel járhat, amiket sokkal jobb lenne elkerülni. Lényegtelen dolgokra költik a pénzüket, elkezdhetnek érdeklődni a drogok iránt, jöhetnek az alkoholproblémák, depresszió, megcsalás, akár még válás is.

Ha egy társ időben észreveszi a jeleket, amik erre a pánikra utalhatnak, akár még tehet is valamit a kapcsolatuk érdekében. Valamilyen módon el kell érnie, hogy párja megnyíljon előtte, elmondja az aggályait, elmondja, mi az, ami ennyire bántja.

Sajnos azonban nagyon sok esetben nem láthatóak ezek a jelek, vagy csak nem veszik észre a partnerek. Ilyenkor a férfi csak egyedül őrlődik ebben a malomban, ami mindig ugyanoda viszi őt vissza. Arra jut, hogy cselekednie kell, ha nem akar lemaradni semmiről. Nem hagyhatja, hogy az élet csak úgy elmenjen mellette. Ettől az érzelmi válságtól önzőek lesznek az emberek, bár sokszor nem tudatosan teszik ezt. Figyelni kell a jelekre, hogy időben és együtt lehessen pozitív megoldást találni.

Mit tehetünk párunk és kapcsolatunk érdekében?

Mindenekelőtt legyünk párunkhoz türelmesek. Hagyjunk neki egy kis időt, de szabjunk határokat. Nem nézhetünk el neki mindent, hiszen akkor áldozatokká válhatunk. Sosem szabad elfelejteni, egy párkapcsolatban mindkét fél egyenlő. Nem szabad hagyni, hogy társunk átgázoljon rajtunk. Ellenben a reális álmok, vágyak megvalósításában támogassuk társunkat. Ettől a bizalom is helyreállhat a két fél között, párunk is könnyebben elmondja, mi játszódik le benne. Vegyük komolyan őt is, az álmait is. Ezek nekünk is adhatnak akár új energiákat is.

Biztosítsuk párunkat támogatásunkról. Mint minden esetben, itt is nagyon fontos a kommunikáció. Bátorítsuk párunkat, adjuk jelét megértésünknek akkor is, ha számunkra érthetetlen ez a helyzet. Amennyiben a helyzet nagyon súlyos, próbáljuk meggyőzni arról, kérjen segítséget egy szakembertől, s ajánljuk fel a kíséretünket. Mondjuk el neki ötleteinket, soha ne az okokat firtassuk. Mindig kedvesen álljunk ehhez a témához, soha ne erőszakosan, ha igazán megoldást szeretnénk erre a kényes helyzetre.

Hasonló bejegyzések