A szerelem egy csodás érzés, de önmagában még nem elegendő ahhoz, hogy hosszú távon együtt maradjon egy pár. A szerelem persze sok mindenen átsegíthet minket, de amikor jönnek a súrlódások, és ne legyenek illúzióink, minden pár életében jönnek, akkor jó kommunikáció nélkül nem lesz sikeres a probléma magoldás, és természetesen a kapcsolat sem.

Minden kapcsolat elején mindenki próbál a másik kedvében járni, jobban figyel, hogy megfeleljen a másiknak, de eljön az az idő, amikor erre már nem fordítunk annyi figyelmet.

Ami segíthet, ha őszintén tudunk beszélni egymással, és bár sokan fél szavakból is értik egymást, de a legtöbben a mi baj kérdésre rávágják, hogy semmi, pedig nagyon is van valami probléma. Számos mém is született már ebből, hogy mit jelent a nő nem, igen, talán, és természetesen az olyan gyakran hangoztatott semmi. Persze vannak olyan helyzetek, amikor nem akarjuk megosztani párunkkal a gondokat, vagy mert úgysem tud segíteni, vagy mert ez az egyszerűbb, pedig hosszútávon a megbeszélés célravezetőbb.

Kompromisszumok nélkül nem lesz tartós egy párkapcsolat

Ez a másik fontos dolog, ami nélkül nem működik egy kapcsolat. Ugyanakkor a túlzott kompromisszumkészség is megmérgezhet egy kapcsolatot, amikor mindig csak az egyik fél enged a másiknak, és nincs meg ebben sem a kölcsönösség. Persze sokszor hallani, hogy ha nem engedek, akkor a párom elhagy, de valóban megéri önmagunkat meghazudtolni, folyton meghunyászkodni, csak azért, hogy a másik velünk maradjon? A válasz erre nem teljesen egyértelmű, mert párkapcsolatonként változik, hogy mi mindenben kell engedni, de ha erre a kérdésre nem a válasz, akkor muszáj tisztázni a dolgokat.

A jó párkapcsolatokban mindkét fél meghallgatja a másikat, és közösen hoznak döntéseket, és persze nem mindig csak az egyik fél adja meg magát a másik akaratának. A kölcsönösség lényeges tényező minden párkapcsolatban. Ha problémánk van, mindenképp érdemes tisztázni, hiszen a másik nem lát a fejünkbe, még ha ezt képzeljük is sokszor.

Hasonló bejegyzések