Minden ember rövid idő alatt szeretne megszabadulni a súlyfeleslegétől, ehhez azonban elszántnak, és kitartónak kell lennünk, főleg akkor, ha korábban nem figyeltünk oda arra, hogy egészségesen táplálkozzunk, és rendszeresen mozogjunk. Új, jó szokásaink kialakítása pedig időbe telik, és nem érdemes sürgetni a dolgokat.

Az eatingwell.com szerint azoknak az embereknek, akik irreális elvárásokkal állnak neki a különböző fogyókúráknak, általában 1-2 hétnél tovább nem tart a kitartásuk és lelkesedésük.
Léteznek olyan diétás készítmények, melyek gyors, és látványos fogyást ígérnek, ezeknek szedése előtt azonban jó néhány dolgot tisztázni.

Minden, amit tudnunk kell a diétás készítmények szedéséről

A fogyókúrás készítmények között ma már többféle típust meg tudunk különböztetni. Lehetnek ezek fogyókúrás teák, cseppek, tabletták vagy kapszulák, illetve étrendkiegészítő porok is.

A diétás tabletták néha azzal a szlogennel vannak reklámozva, hogy elősegítik az anyagcserét, méregtelenítenek, és beindítják a zsírégetést. Ezek bár valós állítások lehetnek, mégis fontos, hogy ne várjunk a fogyókúrás kapszuláktól csodát, ugyanis diéta nélkül ezekkel nem fogunk tudni súlyt veszteni.

A fogyókúrás termékek nagy része az étvágyat csökkenti szedése közben, ezért érdemes azokat reggel, éhgyomorra beszedni. Rövid időn belül észre fogjuk venni azt, hogy kevésbé vagyunk éhesek és kevesebb étellel is jól lakunk. A különböző fogyókúrás termékek, illetve a súlycsökkentő étrendkiegészítők segíthetik a zsírégetést, csökkenthetik a sóvárgást, illetve növelik a teltségérzetet is.

Bármilyen étrendkiegészítőt is kezdünk el szedni, olvassuk el a hatóanyagokat, hiszen léteznek olyan rossz minőségű fogyasztó szerek is, melyeknek szedése akár káros hatással is lehet a szervezetünkre. Ha a biztosra szeretnénk menni, akkor vásároljunk olyan készítményeket, melyek teljesen természetes összetevővel rendelkeznek.

Természetes zsírégetőnek nevezhető a Chili tabletta, de jó tudni, hogy számos gyógynövény is csökkenti az étvágyat. Ilyen például a csalán, a gyermekláncfű pedig kifejezetten az édes íz iránti sóvárgásunkat tudja csökkenteni.

Hasonló bejegyzések