Ha munkát keresünk, tegyük ezt akár az online, akár a digitális világban, előbb vagy utóbb garantáltan belefutunk munkaerő-kölcsönző cégek ajánlataiba. Sokan ettől általában visszariadnak, pedig egy ilyen állásinterjú semmivel sem rosszabb, sőt, sok szempontból talán kényelmesebb is, mint közvetlenül egy multihoz jelentkezni.

A kiválasztási folyamat

A munkaerő-kölcsönző cégek feladata, hogy egy-egy cég számára felleljék az adott munkakörnek és a cég stílusának leginkább megfelelő személyt. Egyrészt kényelmes, hiszen nem kerülünk azonnal kapcsolatba a leendő főnökeinkkel, hanem egy előváltogatáson esünk át. Ha ennek végén fennmaradunk a rostán és továbbítanak bennünket a céghez, nagyon jó esélyekkel indulunk: a legtöbb cég vezetői ezen a szinten csak a legjobb néhány embert hallgatják meg, többnyire nem kell 5-6 vetélytársnál többel számolnunk, de van, hogy rajtunk kívül csak egy, olykor egy ember sem jut át a rostán.

Miben más a munkaerő-kölcsönzés?

Munkavállalóként szinte semmiben, gyakorlatilag alig érzékelhetőek a különbségek. A munkaszerződést ebben az esetben a munkaerő-kölcsönző céggel írjuk alá, hivatalosan a fizetést is ettől a cégtől kapjuk, azonban a mindennapi munkánk során alig kerülünk velük kapcsolatba. Ráadásul ennek a konstrukciónak van egy hatalmas előnye: a nagy cégek azokat a munkatársakat, akikkel hosszú távon terveznek, idővel saját állományba veszik: a szerződésmódosítással járó átvételt nyugodtan tekinthetjük elismerésnek és olyan megerősítésnek, amit kevés munkahelyen kaphatunk meg egyébként.

Hasonló bejegyzések