Az öltözködésben, a trendi divatban mára a kiegészítők egészen nagy hangsúlyt kaptak. Nem is csoda, hiszen egy-egy fülbevalóval, nyaklánccal, táskával, karkötővel egészen új stílust varázsolhatunk magunknak, vagy akár megfűszerezhetjük velük viseletünk letisztult vonalait is. Ám, hogy az összhatás, a harmónia adott legyen, nem mindegy, mihez mit veszünk fel!

Nyaklánc és a felső kivágása

Az egyik legsarkalatosabb pont az öltözködésben felsőnk kiválasztása. Ez lehet egy gyönyörű selyemblúz, egy kényelmes trikó vagy póló, netán az oly divatos pánt nélküli felső is, a sor hosszúsága pedig határtalan. Ez utóbbinál egyszerűbb dolgunk van a megfelelő nyaklánc kiválasztásában, de a többinél eltérő stílusok lesznek a nyerők.

V-nyakkivágás

Akár pólóra, trikóra, vagy blúzra esik a választásunk, biztosan akad a ruhásszekrényben több olyan darab is, amely V-nyakkivágással rendelkezik. Ezek általában elegánsabb darabok, vagy a másik véglettel találkozunk, amelyek kifejezetten sportosak. Ez nem nehezíti meg dolgunkat, ugyanis egy V-nyakkivágású felsőhöz mindenképpen olyan ékszert, nyakláncot kell viselnünk, amely szintén V-alakot mintáz. Ez lehet szín ezüstből, aranyból, bizsuból, divatos gyöngyből, lehet színes, nagy kicsi, vagy igazán futurisztikus; a stílust már aszerint variálhatjuk, hogy öltözetünk mit kíván. A lényeg a formavilág: V-nyakkivágású blúzhoz V-alakú nyaklánc dukál.

Kerek nyakkivágás, és a garbók világa

Ha olyan felsőt öltünk magunkra, amelynek nyaka kerek alakúra van szabva, akkor vegyük figyelembe azt is, hogy nyakláncunk kövesse vonalát. Tehát repertoárunkból olyan ékszerre voksoljunk ilyen esetben, amely szintén kerek formákkal variál: klasszikus nyaklánc-jelleg lesz a tökéletes, vagy egy olyan formavilág, amely mintájával, gyöngyeivel, lógó darabjaival is felsőnk kivágásának ívével harmonizál.
Ha pedig szeretjük a garbót, netán igazán elegáns megjelenésre van szükségünk, akkor szintén egyszerű dolgunk lesz: a garbó ugyanis kivágással gyakorlatilag nem rendelkezik, így kedvünk szerint bármilyen nyakláncot választhatunk hozzá, ez teljesen ránk van bízva. Azonban, ami a legelőnyösebb lehet: az a hosszú, akár hasunkig leérő változat, mert ez rendkívül feldobja egyszerű, letisztult vonalainkat. Illetve érdemes egy szép fülbevalóval is kombinálni, hogy a kellemes összhatás még határozottabb legyen.

Hasonló bejegyzések