Noha Magyarországon a lakosság jelentős része még csak nem is mer álmodni arról, hogy 20-30 milliókat költsön el egy saját lakásra, Amerikában azonban megtalálták a világ legdrágább albérletét, amelynek csak a havi bérleménye több mint 120 millió dollárba kerül. Ez természetesen az ottani emberek pénztárcájához mérten is elképesztő összeg, de lássuk, hogy mit kapunk ezért a csillagászati árért cserébe!

New York legszebb környékén

A világ legdrágább bérelhető ingatlanjának járó címet a CNN Money beszámolói szerint egy New York-ban megtalálható lakás érdemelte ki, ami a manhattani Pierre Hotel legfelső szintjén helyezkedik el – teljes egészében –, hat szobájáért pedig havi 500 ezer dollárt, valamint 125 millió forintot kell kifizetnie annak, aki szeretné magának a lakást. A hotel, ezáltal pedig a kérdéses albérlet természetesen kiváló helyen található, New York legszebb környékén, ahol közvetlen kilátást élvezhetnek a lakók a Central Park mellett Manhattan központjára is. A bérlemény ára természetesen nem csak a lakhatást teszi lehetővé, hanem egy saját komornyik mellett saját szobalányt, a hét minden napjának 24 órájában rendelkezésre álló portaszolgálatot, valamint egy Jaguart is tartalmaz, természetesen saját sofőrrel.
Az egész szintet elfoglaló ingatlanba egy saját lifttel juthatnak fel a bérlők, már amennyiben éppen akadnak lakók, hiszen a helyszíni beszámolók szerint nagyon ritkán veszik ki néhány hétnél tovább az egész lakást, ellenben nemzetközi vendégek és családjaik a hotel tulajdonosa szerint gyakran szállnak meg itt akár hosszú hónapokra is.

Budapesten is növekednek az albérletárak

Noha a 120 milliós bérleti díjaktól még nagyon messze járunk, ellenben a legfrissebb hírek szerint fővárosunkban is alaposan megemelkedtek az utóbbi években az albérletek költségei, legalábbis Budapest előkelőbb, jobb környékein. A hírek szerint ez annak köszönhető, hogy a válság miatt nagyon sokan döntöttek inkább a bérelhető ingatlanok mellett, és a devizahiteles problémák növekvő száma miatt nagyon sok új bérlő is belépett a piacra, aminek hatására a kiadók megengedhették maguknak az áremelést, hiszen az embereknek szükségük volt a bérelhető ingatlanokra.
A növekvő árakat tökéletesen prezentálják a legújabb statisztikák, amelyek főként a panellakások esetében mutatnak nagyobb eltéréseket. Egy használt panellakást például 2009-ben négyzetméterenként átlagosan 1030 forintért lehetett kiadni, és bár a válság utáni években az árak alaposan csökkentek – 2010-ben már csak 930 forint volt a négyzetméterenkénti bérlemény –, 2014-ben azonban már 1150 forintra nőttek az árak, és az egyes előrejelzések szerint 2015-ben már az 1200 forintot is meghaladhatják az árak. Ha ezt egy átlagos 60 négyzetméteres ingatlannal szeretnénk számolni, akkor rezsi nélkül egy ekkora lakást havonta 72 ezer forintnak megfelelő összegért bérelhetünk ki jelenleg Budapesten, ami közel 10 ezer forintos emelkedés az elmúlt öt évben.

Hasonló bejegyzések