A jacuzzi lelkének nagyon sokan a szűrőt tartják, ami nem meglepő, hiszen ha a szűrő elromlik, akkor garantáltan nem lesz gusztusunk ahhoz, hogy belemerüljünk a masszázsmedence vizében.

Mert bár lehet, hogy a szűrőberendezések képtelenek arra, hogy elpusztítsák a különféle baktériumokat és kórokozókat, de mégis nagyon fontos részei egy efféle medencének, hiszen csak ennek köszönhető, hogy a víz mindig tiszta maradjon, a szűrőn ugyanis fennakadnak a különféle szennyeződések és egyéb olyan apróságok, amelyek bepiszkolhatják a vizet.

Ezen tehát normál esetben soha nem szabad spórolni egy jakuzzi megvásárlásakor, sőt mi, több érdemes olyan típusokat választani, amelyek kerámia szűrőbetéttel rendelkeznek, hiszen ilyen esetekben biztosítva lesz, hogy hosszú évekre nem kell aggódnunk ilyen téren a víz tisztasága miatt. Az ilyen szűrők ugyanis akár 10 éven át is képesek tökéletes működőképességgel ellátni feladatukat, persze ahhoz, hogy ez hosszú, illetve ennél is hosszabb távon így maradjon, ahhoz elengedhetetlen lesz, hogy betartsunk néhány hasznos szűrőkezelési tippet. Hogy melyek ezek? Lássuk!

1. Nagyon fontos, hogy a jakuzzi szűrőjét havonta legalább egy alkalommal nagy nyomású vízsugárral megtisztítsuk. Erre azért van nagy szükség, mert a szűrőben értelemszerűen megtapad egy halom kosz, amelyeket el kell onnan távolítani, máskülönben penészedni, bizonyos esetben rothadni, bűzleni kezdenek, és elszínezhetik a vizet, rengeteg kórokozót árasztva ezzel a jakuzzi vizébe. Ha ezt el akarjuk kerülni, havi egyszer mossuk át magas nyomású mosóval!

2. Érdemes lehet speciális szűrőtisztítót is alkalmazni a jakuzzi szűrőjénél abban az esetben, ha makulátlan tisztaságra törekszünk. Erre azért lehet nagy szükség, mert az ilyen tisztítószerek rendszerint kifejezetten ehhez az alkatrészhez készültek, és tökéletesen képesek fertőtleníteni is az adott eszközt, ezáltal nemcsak látszatra, hanem bakteriális szinten is, ami a víz minőség tekintetében rendkívül fontos.

3. Ha a szűrőt eltávolítottuk, rendkívül lényeges, hogy jól megfigyeljük helyzetét – ez pláne az első alkalomkor fontos –, mert elengedhetetlen, hogy megfelelően tegyük vissza a helyére, ezáltal a szűrőnek mindig pontosan illeszkednie kell. A jakuzzi szűrőjét ugyanis rosszul is el lehet helyezni, ilyenkor azonban kosz és egyéb szennyeződések juthatnak át rajta, ami nagy problémákat idézhet elő.

4. Fontos, hogy mindig legyen két szűrő otthon. Ez leginkább azért lehet előnyös, mert ha az egyik szűrő valamiért megsérül, esetleg már nem látja el a feladatát, akkor azonnal tudjuk cserélni, de amiért sokan kettőt tartanak otthon, az leginkább az, hogy a medencét egy percig se kelljen nélkülözni. Bár a szűrőcsere nem tart túl sokáig, de ha éppen akkor gyermekeink vagy családunk többi tagja szeretné élvezni a jakuzzi élményét, akkor sem kell nélkülözniük addig, amíg mi a tisztogatással vagyunk elfoglalva.

5. A szűrő munkáját természetesen egy kis odafigyeléssel mi is drasztikusan megnövelhetjük. Amit érdemes tudni ezzel kapcsolatban, hogy a szűrő csak mechanikus védelmet jelent a vízbe bejutó tényleges kosszal szemben. Munkáját azonban alaposan elősegíthetjük – illetve a két takarítás közti időtartamot is növelhetjük – azzal, ha megpróbáljuk minimálisra csökkenteni a szennyeződések bevitelét.

Használjunk például mindig medencetakarót, ha nem fürdik senki a jakuzziban, és ügyeljünk arra, hogy kizárólag tiszta testtel, egy zuhanyzás után, tiszta talppal és lábakkal merüljünk bele.

Hasonló bejegyzések