Az okostelefonok ma már mindennapjaink részévé váltak, ezáltal nem véletlen, hogy az élet minden területén alkalmazzuk őket, legyen az játék, munka, hobbi vagy éppen a nyaralás. Sokan bele sem gondoltak abba, hogy egy okostelefon néhány megfelelő alkalmazás segítségével milyen hasznos úti társunk lehet. Amennyiben te sem méláztál még el ezen, az alábbi ötletekkel és tippekkel megpróbáljuk felnyitni a szemed!

Kezdjük a legfontosabbakkal

Ha okostelefonunkat szeretnénk hasznos úti társsá tenni, akkor mindenekelőtt kezdjük a legfontosabb applikációkkal a letöltögetést és a telepítgetést. Androidos telefonra a Google Play, iOS-rendszerű készülékekre pedig az App Store kínálatából találhatunk meg mindent, így telepítsünk legalább egy jó GPS/térképkezelő szoftvert, egy fordító programot – beállítva az adott ország nyelvére –, valamint egy időjárás előrejelzésére, illetve valuta váltására alkalmas applikációt.

Érdemes ezzel a lendülettel előre átgondolni, hogy milyen szolgáltatásokat veszünk majd igénybe az utazás során, így előre telepíteni például a légitársaság, az érintett repterek, az online jegyértékesítési irodák, vagy az úti cél esetében jellemző tömegközlekedés saját applikációját ahhoz, hogy mindig friss információkkal rendelkezzünk.
Ha egy igazán univerzális, hovatovább átfogó, és teljes adatbázist szeretnénk okostelefonunkon tárolni a nyaralás során, akkor érdemes telepítenünk a Stay.com alkalmazást, ami már most több száz európai nagyváros teljes információs adatbázisát tartalmazza, hovatovább a lista folyamatosan bővül is. Az ingyenes alkalmazást teljes egészében letölthetjük telefonunkra, így internetkapcsolat nélkül is bármikor szabadon használhatjuk, ha például éttermet, szállást, valami látványosságot, esetleg tömegközelekdési eszközt keresünk az adott régióban. A program nagy előnye továbbá, hogy az adott városok teljes térképével is rendelkezik, ezáltal térképként is használható.

A fényképek az utazás legszebb emlékei

Ha a fentieket telepítettük, biztosak lehetünk abban, hogy mindent megtalálunk, és mindenhová eljutunk, ezáltal már nem maradt más hátra, mint élvezni a nyaralást, és rengeteg fotót készíteni, amit manapság a legtöbben szintén telefonjukkal kiviteleznek. Amennyiben mi is ebben a cipőben járunk, érdemes jó előre gondolkodni, és belekalkulálni, hogy okostelefonunk tárhely-kapacitása egyrészt véget, másrészt a készüléket bármikor eltulajdoníthatják, esetleg el is veszíthetjük, amivel lőttek az összes nyaralás során készült képnek. Erre kínál megoldást a Dropbox alkalmazás!
A Dropbox egy felhő alapú szolgáltatás, amit szinkronizálhatunk telefonunkkal, ezáltal a készített képeket akár azonnal elküldhetjük tárolásra egy távoli szerverre, amit otthon maradt családtagjaink a megosztott fiókból azonnal meg is nézhetnek, de le is menthetnek maguknak, hovatovább nekünk sem kell attól tartanunk, hogy esetleg a készített képek semmivé lesznek egy szerencsétlen baleset során.

Hasonló bejegyzések