Vitás kérdés, hogy egyáltalán mi számít hűtlenségnek. Van, aki azt állítja, hogy a fizikai kapcsolat, a mással való csókolózás, vagy intimebb viszony, de vannak olyanok is, akiknek már az is megcsalásnak számít, ha a párja csak másra gondol, miközben vele van.

Sokan sok félék vagyunk, és mindenkinek máshol van a mérce, de az általánosan elfogadott, hogy az számít hűtlenségnek, ami a párodnak rosszul esik. Legyen ez bármi, egy nyíltabb beszélgetés, egy flört, vagy csak egy kacérabb nézés is, nem kell elmenni a végletekig. Ha a társadnak fáj és megbántottad vele, az bizony megcsalás.

Alapvetően két típusát tudjuk megkülönböztetni a hűtlenségnek, testi és lelki. Férfi szemszögből nézve, ha képes megnyílni őszintén, tabuk nélkül egy másik nőnek, az már érzelmi hűtlenségnek számíthat a feleségek, barátnők szemében, hiszen nagy fájdalmat tud okozni, ha nem velük, hanem egy másik nővel osztják meg a legmélyebb titkaikat, problémáikat.

Míg a másik oldalról a férfiak a testi megcsalást rosszabbnak tartják és kevésbé elfogadóak, megbocsájtóak ilyen esetekben a szeretett hölggyel.

Érzelmi és testi hűtlenség 

Sokan úgy gondolják, hogy egy viszony csak az ágyba bújásról szól, pedig ez nagyon nem így van. A szeretet, az intimitás, a lelki egyensúly pótlását keresik sokan egy harmadik félben. Ez a típusú hűtlenség inkább a nőkre jellemző, mert ők nem feltétlenül szexre vágynak, sokkal inkább megbecsülésre, hallgatóságra, minőségi idő eltöltésére, figyelemre és törődésre, amit lehet, hogy a sok év alatt már nem kapnak meg a párjuktól.

Nyitottá válnak minden fajta apró dicséretre, ami kívülről érkezik, és így nagyon könnyen belemehetnek, akár észrevétlenül is egy ilyen kapcsolatba, hiszen rendkívül hálásak a figyelemért.

A legtöbb hosszú távú kapcsolat a sok idő elteltével ellaposodhat. Elkezd hiányozni az izgalom, a szenvedély, a változatosság, ami a hálószobában igenis nagyon fontos. Ha ilyenkor bejön egy harmadik fél a képbe, az rögtön izgalmat okoz, hiszen titkolni kell, és ez már önmagában olyan adrenalinnal jár, hogy rendkívül csábító helyzetet teremt.

Ezek a lopott órák, a folytonos titkolózás, idő és helyszín keresés az együttlétekre fenntartja a szenvedélyt, az izgalmat és a változatosságot. Főleg a férfiak gondolják úgy, hogy otthon mindent megadnak a párjuknak, mintaférjként viselkednek, akkor ez nekik jár pluszban, hogy szórakozhassanak kicsit, főleg ha nem is derül ki a dolog.

Hasonló bejegyzések