Legyen szó akár lakásfelújításról, akár új ház építéséről, a pénztárca mindig gátat szab az elképzeléseknek. Azonban nem kell mindig óriási vagyonokat elköltenünk ahhoz, hogy a legszebb burkolatokat építhessük be otthonunkba.
Ma már több különböző burkolat közül válogathatunk az erre szakosodott boltokban és webáruházakban egyaránt és akár 3000 forint alatt is találhatunk csodaszép burkolatokat, ha a foltos padlót vagy a repedezett csempét szeretnénk lecserélni.
Egy lakásban nem csak a bútorok teszik egyedivé és széppé a tereket, hanem a padlózat és a falazat is. Ezért nem mindegy, hogy milyen méretű, milyen színű és milyen anyagú burkolat fedi őket. A burkolatok az esztétikusságon felül persze sokkal többre is hivatottak. A lakás hangulatán túl, nagyban befolyásolhatják a hőérzetet és az egyes helységek nagyságérzetét is. Megfelelő mintázattal és mérettel akár egy kisebb szoba is tágasnak tűnhet.

Már 1000 forintos négyzetméter áron is gyönyörű csempénk lehet

A meleg burkolatok között a mai legnépszerűbbek a szőnyegpadlók, a darabszőnyegek, a parketták és az utóbbi években hódít a laminált padló is. A hidegburkolatok között az égetett kerámia a legnépszerűbb de különböző kőburkolatok is nagy sikernek örvendenek. A kőlapok, a gránit és a márvány is egyre kelendőbb a magasabb áruk ellenére is. A kerámia azonban örök kedvenc marad, hiszen különböző színekben és mintával is díszíthetik falainkat, padlóinkat.

A divatos és jó minőségű csempék, járólapok és padlók nem feltétlenül kerülnek sokba, ha megfelelő döntéseket hozunk és jó alapanyagot vásárolunk. A Murano fantázianévre keresztelt fali csempe több színárnyalatban is hódít a piacon és közkedvelt a 20×25 centiméteres mérete miatt. A négyzetméterenkénti ára pedig, csupán 1300 Forint körül mozog.
Laminált burkolatok közül a 8 milliméter vastag, 1380×193 milliméter lapszélességű Kaindl One a legkelendőbb, hiszen tölgy, bükk, dió és juharfa mintában és színben is kapható. Az egzotikus sötét színvilág kiemeli a világos bútorokat például a nappaliban és mindössze 3000 Forint a négyzetméterenkénti ára. A terasz vagy erkély burkolására is alkalmas Crete greslapok pedig mediterrán hangulatot kölcsönöznek otthonunknak és 2000 forintos négyzetméterenkénti árral hódítanak a piacon.

Hasonló bejegyzések