Különböző szempontok szerint vizsgálták meg 2017-ben, hogy melyek azok a sportok, amik az egész világban hatalmas népszerűségnek örvendenek. A felmérés során külön szűrtek arra, hogy az adott sportág milyen értékeket ér el a televízióban vagy, hogy mennyi pénzbe is kerülnek a velük kapcsolatos jogdíjak, illetve a televíziós és az internetes népszerűséget és a szurkolótábor nagyságát is.
Figyeltek ezek mellett a profi bajnokságok számára, illetve az amatőr játékosokra is.
5. hely: Tenisz
A felsorolás utolsó, azaz ötödik helyén 1 milliárd szurkolószámmal a tenisz áll. Az toplistás utolsó helytől persze nyugodtan el is tekinthetünk, hiszen erről a sportról bátran kijelenthetjük, hogy a világ minden pontján nézik és játsszák egyaránt. Emellett még az internet 3. legnépszerűbb sportjai közé is bekerült. A tenisz egyaránt népszerű sport a hölgyek és férfiak körében is. A tenisznél olyan hatalmas a szponzoráció, hogy olyan nagy márkák is támogatják ezt a sportot, mint a Mercedes, az Audi, a Puma, a Nike vagy éppen az Adidas.
4. hely: Hoki
2 millió szurkolótáborral előzte meg a teniszt a hoki, melyet akár füvön vagy akár jégen is kipróbálhatunk. Egyértelműen elmondhatjuk, hogy a hoki népszerűsége határtalan, hiszen a világ minden egyes pontján igazán kedvelt sport. Összesen több mind 80 országot tudunk összegyűjteni, ahol elképesztő nagy népszerűségnek örvendhet ez a sportág.
3. hely: A kosárlabda
Nem is létezik olyan földrész, sőt, olyan ország sem, ahol ne ismernék és ne szeretnék ezt a rendkívül dinamikus és pörgős sportot. Néhány országban igen erős a válogatottakkal jeleskedhet ez a labdajáték. Közöttük megtalálható Szerbia, Argentína, Litvánia, Kína, Spanyolország és az Egyesült Királyság is. A National Basketball Association (NBA) Észak-Amerika profi kosárlabdaliga, a világ legismertebb férfi kosárlabda bajnoksága. Nevét a világ minden szegletében ismerik.
2. hely: Krikett
A második helyen 3 milliárd szurkolóval áll a krikett, mely hazánkban szinte teljesen ismeretlen sportág. Az átlagos magyar ember azt sem tudja, miről van szó, ha valakitől azt hallja, hogy ezt a sportot űzi. A krikett leginkább Pakisztán, Indiai, Ázsiai, illetve az Egyesült Királyság területein lett igen népszerű. Ez pedig a 2017-es felmérés szerint bőven elég volt ahhoz, hogy a legismertebb sportágak között ezüstérmes legyen.
1. hely: Futball
Első helyen természetesen a labdarúgás áll, hatalmas, 3,5 milliárdos szurkolói táborával. Mivel a világ minden egyes pontján imádják nézni és játszani, ebben a sportágban a legtöbb a profi liga és az amatőr játékos egyaránt. Szinte mindenhol az adott nemzet legnépszerűbb játéka a foci, mely alól csupán néhány ország számít kivételnek. A hatalmas szurkolótábornak, a legnagyobb bevételnek, a legnagyobb nézettségnek köszönhetően tehát valószínűleg senkinek nem okozott meglepetést az, hogy a foci a legnépszerűbb sportág az egész világban.

Hasonló bejegyzések