Gyerekkorunkból mindannyian emlékszünk azokra a világító talpú cipőkre, amelyek csodálattal töltötték el gyermeki szemeinket. A sötétben villódzó kék, zöld vagy éppen piros fények a legdivatosabb és legmenőbb lábbelinek számítottak. A nosztalgia és a retroláz pedig elhozta a felnőttek számára is ezt az élményt.

Ma már nem csak gyerekek számára, hanem felnőtt méretben is kaphatóak a világító talpú sportcipők és csizmák. Egyes változatok pedig nem csak a sarok résznél, hanem az egész talpon körbe világítanak.

A világító és villogó LED fények mellett azonban már egy sokkal innovatívabb színes cipő megoldás is létezik. Ez pedig a színváltós cipő. Ezeknek a cipőknek ugyanis nem a talpa, hanem maga a felső része válik szivárvány színűvé a fény hatására.

A Converse márkájú fehér vászoncipők, a napfény hatására (vagy más, mesterséges UV fénynek köszönhetően) képesek különböző színekben pompázni. A különböző árnyalatok attól függően változnak, hogy mennyi fény éri őket.

Vicces és meghökkentő cipő alkotások – Divat vagy hóbort?

Az interneten számtalan extrém kinézetű, extravagáns és már-már vicc kategóriába sorolható cipő képe található. Noha vannak köztük olyan elrugaszkodott változatok, mint a patkány mokaszin, a legtöbbet az alkotók komolyan gondolták. Sokszor ezekkel a különös lábbelikkel a meghökkentés vagy valamilyen művészeti irányzat kiteljesedése a célja az alkotóknak.

Párizsban például tavaly, év végén mutattak be egy éppen ugró delfint formáló női cipőt, amibe csak segítséggel tudtak belebújni a modellek is.

Sokan persze már a manapság divatos, rikítóan világító és különös színekben pompázó edzőcipők látványától is hanyatt esnek, pedig a középkorban még ennél is viccesebb, extrém hosszú orrú cipőket hordtak az emberek.

Ma már csak a dizájnerek próbálkoznak olyan lábbelik elkészítésével amik fémet, tollat vagy akár élő halat is tartalmaznak és akár kígyóbőrből, kecske szőrből vagy aranyból készülnek. A hétköznapi használatra szerencsére ezek a különleges cipő darabok nem váltak be.

Hasonló bejegyzések