Sokan nagyon nehezen képesek az edzéseket beiktatni a mindennapi életükbe, inkább a kifogásokkal élnek, hogy miért nem építenek testet. Gyakran előfordul, hogy az edzeni vágyók trénerekkel dolgoznak együtt, ennek egyszerű oka van: ő profi szakember, nem mellesleg ha már kifizettünk egy rakás pénzt, akkor elmegyünk edzeni.

A szükséges hiányzó fél

Vannak, akik a csapatsportokban jeleskednek, ők szerencsések, hogy egy bandához tartozhatnak nap mint nap. Sajnos azonban ahogy növünk fel, egyre kevesebb esélyünk van a csapatsportra (vagy akár az egyéni sportra), ugyanis a sportklubok kifejezetten az élsportolók számára jöttek létre, és nem is éri meg nekik foglalkozni felnőttekkel. Ugyan baráti társaságok gyakran alapítanak öregfiúk csoportokat, de azért ez nem ugyanaz. Sok edző embernek kell egy mentor, aki kontrollálja a munkáját. Különösen fontos ez a konditermi edzéseknél, hiszen sokan gyakran átesnek a ló túloldalára, meggondolatlanul próbálnak ki mindent, amiről úgy gondolják, hogy a hasznukra válik. A jó edző abban is segít, hogy milyen táplálék-kiegészítő termékeket érdemes beszedni, amelyekkel hamarabb el lehet érni álmaink alakját. A jó edző kizárólag legális vitaminokat, ízületjavítókatenergizáló termékeket ajánl, semmiféle illegális forrásból származó szert.

Megéri-e?

Végig kell gondolni, hogy vagyunk-e annyira kitartóak, hogy nap, mint nap lemenjünk-e edzeni a konditerembe, vagy kell valamiféle plusz löket. Amennyiben megvan ez bennünk, akkor valószínűleg fogunk egyedül boldogulni. Jó ötlet magunkkal cipelni a barátainkat, de azért ők mégsem képzett szakemberek, akik tudják, hogy mi a jó nekünk. Amennyiben csak ilyen módon lehet magunkat rávenni az edzésre, akkor nem  érdemes gondolkodni azon, hogy kiadjuk-e a pénzt vagy sem.

Hasonló bejegyzések