Otthonunk lefolyórendszere egyszerre strapabíró és érzékeny. Úgy lett megtervezve, hogy hatalmas nyomásnak képes ellenállni, mégis zavart okozhat működésében némi ételmaradék, hajszál vagy a kelleténél több mosogatószer. Előbb vagy utóbb azonban a legnagyobb gondosság mellett is találkozhatunk dugulással. Ne essünk pánikba, mi magunk is tehetünk ellene!

Mindent bele!

A háztartásunkban számos olyan dolog lelhető fel, melyek kiválóan alkalmasak a kezdetleges dugulások megszüntetésére. A legjobb és leggyorsabb módszer a forró vizes átmosás, kezdeti dugulások ellen igen hatékony. Egyszerűen öntsünk egy lábas forrásban lévő vizet a lefolyóba. Ha szerencsénk van, szinte azonnal megindul a víz. Ha ennél komolyabb a probléma, jó hasznát vehetjük például a kólának, trisónak, ecetnek, szódabikarbónának is. Persze külön-külön. Nagyon fontos azonban, hogy ha már valamilyen lefolyótisztítóval próbálkoztunk, ne öntsünk utána egy másik fajtát is, nem hat jobban, sőt, a különböző hatóanyagok keveredése kifejezetten veszélyes is lehet.

Használjuk, amit találunk

Profi duguláselhárításért keresse őket: www.dugulaselharitasprofin.hu
Kólából egy fél liter elegendő – öntsük a lefolyóba, majd dugjuk be a lefolyót, és várjunk. A kólában lévő foszforsav teszi a dolgát. Ha kóla nincs otthon, jöhet az ecet is, 3 deciliter ecetre öntsünk egy deci forró vizet. A hatást felturbózhatjuk szódabikarbónával, de vigyázat, így már mások az arányok: 3 evőkanál szódabikarbónára öntsünk 1 bögre ecetet és 2 deci forróvizet. Próbálkozhatunk még a trisóval is, ebben az esetben 3 evőkanál trisóra öntsünk egy bögre forróvizet.
Fontos, hogy a munkálatok közben viseljünk gumikesztyűt, illetve ügyeljünk az esetleges fröccsenésveszélyre.

Hasonló bejegyzések