A hűvös napok beköszöntével bőrünk különleges ápolást igényel. Sajnos általában hajlamosak vagyunk arra, hogy ezt elhanyagoljuk, pedig legalább annyira, ha nem méginkább fontos, mint a tavaszi felkészítő, a nyári védekező, és a téli hidratáló bőrápolás.

A nyár már elmúlt, nem biztos, hogy nyomtalanul…

Amikor a forró hónapok elmúlnak, leköszönnek, a napozást követően előfordulhat, hogy marad néhány nem kívánatos folt, bőrpír külsőnkön. Ezeket mindenképpen helyre kell hoznunk, annál is inkább, mivel a hideg hónapok elérkeztével nem szűnik meg a tündöklő bőr iránti igényünk.

Csak természetesen

A bőrápoló krémek, hidratálók, speciális kozmetikumok és testradírok közül minél természetesebbet választunk, annál jobb. Sokszor elég csak a konyhaszekrénybe belenyúlnunk, és a legalapabb összetevőket máris megtaláljuk. Természetes bőrradírozó hatással bír ugyanis a só, és a cukor, mert szemcséik kiválóan hámlasztják a bőrt. A só rendkívül hatékony, a cukor pedig hozzá képest némileg kíméletesebb. Ha gyors és nagyon eredményes radírozásban szeretnénk részesülni, akkor 1:1,5 arányban keverjünk össze sót, és levendulavirágot.
Ez utóbbinál mindegy, hogy frisset vagy szárított változatot szerzünk be. Ehhez adjunk éppen annyi mandulaolajat, amennyi elfedi a keveréket. Ha ennél kíméletesebbet szeretnénk, vagy sérült a bőrünk, akkor só helyett cukorot, levendulavirág helyett pedig édesköményt használjunk. Ami nagyon fontos, hogy ezzel csak a testet szabad radírozni, az arcbőr kihagyásával! Bőrünk hirtelen megtelik majd élettel, és a lemosást követően ragyogni fog.

Az arcbőr mentőöve

Arcunkra tökéletes pakolást jelent, ha 1 evőkanál szárított kamillavirággal elkeverünk némi extra szűz olívaolajat, pár csepp vizet, mézet és körömvirágot. Ehhez adhatunk ízlés szerint egy kis illóolajat is kedvencünkből. Szánkra, kezünkre egyaránt alkalmas, és bár nem a legolcsóbb, 15 percnyi hatóidő után olyan csodát tesz arcbőrünkkel, hogy a szemünknek sem fogunk hinni!

Hasonló bejegyzések