Ballagások alkalmával a virág, ékszer, pénz örök hármasa mindig „kéznél” van, hiszen ezeket még egy feledékeny rokon is hamar tudja beszerezni. Ezeken kívül az egyedi formájú lufik, csokorba rejtett plüssök is menőnek számítanak. Humorral szinte mindent meglehet menteni, ezért a poénos ajándékoknak is nagy kellette van.

Ilyenek lehetnek a közlekedési táblák, egyedi feliratú pólók és bögrék, vicces kulcstartók, névre szóló kötények. Igaz ezeknek hátránya, hogy időben be kell szerezni, meg kell rendelni, tehát ha elkéstünk akkor megint vissza kell kanyarodnunk a pénz/virág opcióhoz.

Ezeket inkább egy távoli rokon, szomszéd, ismerős ballagására illik ajándékba vinni. De mik közül választhatunk ha esetleg saját gyermekünk, unokánk, testvérünk az ünnepelt? Miket illik és mi az ami nem túl kedves ajándék? Sokan hívei a „borítékos” ajándéknak, bár a fiatal nyilván nagyon örül ha pénzt kaphat, de ilyenkor megvan az esély rá hogy a következő hétvégén elbulizza az összeget. Pár hét múlva lehet már nem is fog emlékezni, hogy mit kapott tőlünk ajándékba.

Nyugodtan kérdezzünk rá, hogy mégis mi az amire valóban nagy szüksége lenne. Akár felsoroltathatunk vele 4-5 dolgot is, amiből mi majd kedvünkre kiválasszuk az egyiket. Így a meglepetés ereje is megmarad, és mellé lőni sem fogunk.

Nem csak a telefon a legjobb ajándékötlet

A legnépszerűbb termékek megtalálhatóak a weboldalon, amihez mindig pontos paraméterek tartoznak. Sőt ha a fiatalnak külön elvárásai vannak a termékkel kapcsolatban, lehetőségünk van a kínálat szűkítésére. Például a telefonoknál lehetőség van külön beállítani, hogy milyen márkájú, mekkora kijelzőjű legyen.

Minden bizonnyal a telefonok a legnépszerűbb ajándék ötletek egyike, de mi van ha már valamelyik másik családtag beszerezte már? Vagy ha a diáknak éppen nincs szüksége új készülékre? Érdemes mindig a többi családtaggal egyeztetni, kérdezősködni, ezzel fogjuk elkerülni a kellemetlen pillanatokat, amiket az ajándék bontáskor átélhetünk.

A laptopoknak, PowerBankoknak, fülhallgatóknak, okoskarkötőknek, hangszóróknak hatalmas divatja van a fiatalok között. Ezek szinték olyan kütyük amiket egy ballagó diák örömmel fogad majd.

Hasonló bejegyzések