A fiatalabb – és valószínűleg az idősebb – generáció tagjai is kivétel nélkül hallottak már az Xbox játékkonzolról, amely már több mint 12 éve, 2001 óta töretlen népszerűségnek örvend a játékgépek szerelmesei között. A konzol családjának legújabb tagja az Xbox One, amely 2013. november 22-től lesz elérhető a rajongók számára.

12 év Xbox története

2001-ben indult útjára az első Xbox konzol, azóta több mint 24 millió darabot adtak el a szériából. Az első játékgép gyártásával 2005-ben álltak le, később a cég már a konzol cseréjével és javításával sem foglalkozott, hiszen jött egy frissebb készülék, az Xbox 360, amire próbálták áttéríteni a vásárlókat.

Az Xbox erősségei

Ez a konzolgép volt az első, amelyben megtalálható volt beépített merevlemez, ami a játékmentést és az Xbox Live használatát könnyítette meg. Elhagyható volt a termékben a memóriakártya. Lehetőség volt zeneszámok áttömörítésére is. A konzolhoz két kontroller is jár, ezekkel van lehetőség az irányításra.

Érdekességek

2002-ben az Egyesült Királyságban betiltották az Xbox egyik reklámfilmjét, mert azt túlságosan ízléstelennek találták. Mivel az Egyesült Államokban csupán 90 napnyi garancia jár az Xboxhoz, ezért sokan megpróbálják kijátszani a rendszert. Erre külön szó is létezik már, a modding.

Az új testvér

Az Xbox One névre hallgató új szerkentyűje november 22-től lesz elérhető, a legnagyobb rajongók már elő is rendelhetik, így biztos, hogy időben kézhez kapják. Az külön nagyszerű, hogy már most lehet tudni, hogy milyen játékok fognak megjelenni a One-hoz a jövőben, idén például a CoD legújabb, Ghosts része, a Battlefield 4, de már előrendelhető a FIFA14 vagy a Rise Son of Rome. Egészen 2015-ig előre menve lehet látni, hogy milyen játékok várhatóak az Xbox One-ra.

Hasonló bejegyzések