Az internetes világban ma már nem meglepő, ha párt is így akar az ember találni. Miért is? Sajnos sok embernek nincs ideje megtalálni az igazit, vagy csak nemrég szakított, egyedülálló, magányos. Nekik ideális lehet az online párkeresés – ha óvatosan csináljuk a dolgot, sok előnye van!

Magányos?

Rengetegen magányosak, egy bizonyos kor felett meg már ciki a diszkóban lődörögni, és a szerelmet hajkurászni. Egy idő után elfogynak a barátok barátai, tartós kapcsolatban élnek, megházasodnak, így egyre kisebb lesz az esélye, hogy a közvetlen környezetben meglelje a szerelmet. Persze az élő találkozás a legjobb, de ma már nemigen divat leszólítani az utcán a lányokat, akik sokszor bizalmatlanok, előbb gondolnak arra, hogy ki akarják rabolni őket, mint, hogy tetszik egy fiúnak.

Az online társkeresés

Rengeteg cég felismerte az igényt az internetes társkeresők iránt, ma már számtalan oldal van, ahová fel lehet regisztrálni. Kicsi, ismeretlen oldalakra majdhogynem felesleges, hiszen mindenki a nagyobbakon érhető el. Fizetni szintén nem éri meg, mikor vannak ingyenes alternatívák. Az ilyen oldalak semmiben nem jobbak, mint azok, ahol nem kell fizetni.
Az online társkeresés legnagyobb előnye, a távolság leküzdése: itt olyan emberek találhatnak egymásra, akik valójában soha nem találkozhattak volna, máshol laknak, más az ismeretségi körük, életútjuk nem keresztezte volna soha egymást.
Az ismerkedés könnyen történik, pár kép és egy bemutatkozó szöveg alapján már el tudjuk dönteni, kell-e nekünk az illető. Bár egy adatlapból azért sok minden nem szűrhető le, de ha nem bukunk a barnákra, akkor eleve kizárhatjuk a barna jelentkezőket.
A paraméterek alapján könnyedén szűrhetünk olyan emberekre, akik potenciális jelöltek lehetnek. Az iskolai végzettségtől elkezdve a szeme színéig mindenre tudunk szűrni, úgyhogy már szelektálhatjuk is az embereket.
Sokan azt mondják, hogy az interneten nem lehet társat keresni, de ez nem igaz. Lehet, csak nem olyan egyszerű. Azok, akik nem akarnak személyes találkozókat, nagyokat mondanak, azok lehet, hogy hazudnak, vagy titkolnak valamit.
Minél hamarabb találkozunk a jelölttel, annál kevesebb lesz az elvárás vele szemben, és annál könnyebben és gyorsabban meg tudjuk állapítani, hogy egymáshoz valók vagyunk-e.
Előnye az internetes keresésnek az, hogy egyszerre sok emberrel tudunk ismerkedni. Persze erre személyesen is meg lehet az esély, de ez általában a jó külleműek kiváltsága inkább. Sokkal-sokkal egyszerűbb válogatni, a választék nagy, így nagyobb az esély, hogy tényleg összetalálkozzunk valakivel, aki akár életünk szerelme is lehet.

Hasonló bejegyzések