A telefon szinte mindig kéznél van, miért ne használhatnánk távirányítóként a tévé, a rádió vagy bármi más, távirányítóval ellátott dolog vezérlésére? A technológia fejlődésének köszönhetően, amelyek szó szerint évtizedek óta velünk vannak, a telefonunk áll a legközelebb az univerzális távirányítóhoz.

Infravörös: igen vagy nem

Egy 2003-as Nokia rendelkezett infravörös porttal, de a jelenlegi telefonodnak van? Bár az érzékelő 2014-ben némi reneszánszát élte, ma már csak néhány márka tartalmazza, leginkább a Xiaomi, a Huawei és a Samsung.

Más technológiákkal, például a Wi-Fi-vel, Bluetooth-szal vagy NFC-vel ellentétben az infravörös portnak szabadon és láthatóan kell lennie, így nem okozhat gondot megtalálni a telefonon. Néha azonban a megjelenése annyira diszkrét, hogy észrevétlen maradhat.

Külön előny, hogy az alkalmazásfejlesztők csak olyan eszközökkel teszik kompatibilissé az alkalmazásaikat, amelyiken tényleg van infra. Így nem maradt más dolgunk, mint megnyitni egy alkalmazást, és megnézni, hogy engedélyezi-e a telepítést. Ha nem, akkor a telefon valószínűleg nem rendelkezik infravörös porttal.

Az applikáció telepítése után

Ha a telefonod rendelkezik infravörös porttal, rengeteg alkalmazás közül választhatsz, amelyekkel nemcsak a tévéket, hanem gyakorlatilag minden olyan eszközt vezérelhetsz, amelyik rendelkezik távirányítóval. Mindössze egy olyan alkalmazásra van szüksége, amely előre be van állítva a megfelelő kódok küldésére.

Az AnyMote Universal Remote az egyik legnépszerűbb távirányító alkalmazás, és könnyű belátni, hogy miért. A támogatott eszközök listája végtelen, beleértve a TV-ket, konzolokat, TV-boxokat, projektorokat, kamerákat, hangszórókat.

A művelet nagyon egyszerű, csak meg kell keresnie a készülékét egy listában, és tesztelni, hogy működik-e. Maga az alkalmazás megkönnyíti a különböző konfigurációk kipróbálását arra az esetre, ha nem működne. Ha megvan, elmentheti a készüléket, hogy mindig kéznél legyen, és távirányítóként használhatja a mobiltelefont.

Hasonló bejegyzések