Számos jellemzővel kell rendelkeznie egy kapcsolatnak ahhoz, hogy hosszú távon fenntartható legyen, de a kutatások azt mutatják, hogy van egy különösen fontos.

Egy párkapcsolatnak sok pilléren kell nyugodnia, ez egyértelmű, hiszen ott van a szeretet, a kölcsönös tisztelet és a társas kapcsolatok. Különböző tanulmányok azonban rámutatnak arra, hogy a nagy különbséget egy bizonyos tulajdonság teszi ki, amely nem mindegyikükben van meg, mégis ez az, amely a legnagyobb súlyt képviseli.

Eduardo Jáuregui, a Saint Louis Egyetem párkapcsolati szakértője és professzora azt állítja, hogy “ha egy pár humort használ a viták és a konfliktusok megvitatása során, nagyobb valószínűséggel oldják meg ezeket a problémákat, és kielégítőbb kapcsolatot élhetnek meg”.

Tehát már abból is meg lehet állapítani, hogy mennyire jól van egy pár, ha látod, hogyan beszélnek egymással a problémáikról: ha képesek nevetni önmagukon, nagyobb valószínűséggel folytatják a kapcsolatot.

Egymáson nevetve

Nem arról van szó, hogy mindkét partner bohóc. Valójában egy pár humorérzéke addig működik, amíg mindkét partner megosztja egymással azokat a dolgokat, amelyek megnevettetik őket. Más szóval, ugyanazokon a dolgokon nevetnek.

Ebben az értelemben a szakértők azt javasolják, hogy egy erős és tartós kapcsolatban az embereknek időt kell szakítaniuk arra, hogy megosszák egymással a humorérzéküket. Igen, néha nehéz a munka, a kötelezettségek és az élet. De időt találni arra, hogy együtt szórakozzunk és nevessünk, mint pár, az olyan dolog, ami a leginkább erősíti a párokat.

Amikor egy pár együtt nevet, akkor olyan hormonok szabadulnak fel, mint a szexuális kapcsoltok során. Az agy mindkét helyzetet nagyon hasonló reakcióval dekódolja: többek között endorfinok (más néven boldogsághormonok), oxitocin (a szeretet hormonja), dopamin, amely motiváló hatású, és szerotonin, egy hangulatszabályozó anyag termelődik.

Ha időt szánunk arra, hogy nevessünk a partnerünkkel, az a szeretkezés és a kötődés fenntartásának egy másik módja.

Hasonló bejegyzések