Szinte mindenki találkozott már olyan padlóval, ami megérett egy alapos polírozásra. Akármilyen padlóburkolatot is választunk, elkerülhetetlen, hogy a padló idővel elhasználódjon. Mindegy, hogy keményfa padlóról, parkettáról, csempéről, márványlapról vagy betonról van szó, előbb-utóbb mindegyik felújításra szorul.

A felújítás alatt általában polírozást értünk, amely során a padlóburkolaton keletkezett kopásokat, karcokat eltüntetjük, és újra fényes felületet adunk a burkolatnak.

Erre általában két lehetőség kínálkozik. Az egyik, hogy felbérelünk egy erre szakosodott céget vagy szakembert, akik elvégzi helyettünk a munkát, a másik, ha mi magunk vágunk bele a fejújításba. Mielőtt bárki rávágná, hogy egyedül nem is lehet megcsinálni, hiszen a felújításhoz szükséges eszközök senki garázsába nem állnak rendelkezésre, ők megnyugodhatnak, mert erre nincs is szükség, hiszen a szükséges berendezéseket már bérelni is lehet, így a munkát mi magunk elvégezhetjük. De vajon megéri?

Valóban megéri, ha magunk vágunk bele a padlófelújításba? 

Mielőtt erre a kérdésre határozottan rávágnánk egy igent vagy egy nemet, számoljunk utána. Érdemes árajánlatot kér, ahol mindenképp kérdezni fogják, hogy milyen padlóról van szó: parketta polírozásra lesz szükség, vagy betonpadló csiszolásra, mert ez a kérdés egyáltalán nem mindegy.

Ha megkaptuk az árajánlatot, amit a padló fajtája, és persze a terület nagysága alapján fognak kiszámolni, érdemes annak is utánajárni, hogy mennyibe kerülne a szükséges képek bérlése, ha magunk akarjuk elvégezni a feladatot.

Amire mindenképp szükségünk lesz a polírozásához/csiszoláshoz, az egy polírozógép vagy csiszológép, vízszívó, a kő állapotától függően 2-4 ped, műanyag, és fémszerszámok, melyek alap bérlési díja cégenként eltérhet, de 30-50 ezer forint körül összeggel számolhatunk. A gépek szállítását is kérhetjük oda és vissza is, ám ez is költségekkel jár majd.

Az árban általában benne lesz a segédanyagok biztosítása, illetve szaktanácsadás a gépek kezeléséhez. Ezek fényében tudunk mérlegelni, hogy melyik lehetőség éri meg nekünk jobban.

Hasonló bejegyzések