A pályaválasztás egy fontos mérföldkő az ember életében, hisz meghatározza a jövőbeli karriert és életünk jelentős részét. Sokszor nem is olyan könnyű eldönteni, hisz számos lehetőség áll előttünk. Azonban azt sem lehet mondani, hogy a pályaválasztás egy életre szól, hisz bármikor lehet váltani.

Épp ezért is népszerű a felnőttoktatás, ahol olyan képzéseken lehet részt venni, mint az aranykalászos gazda, vagy a személy- és vagyonőr képzés.

Szempontok a választás előtt

Amikor a pályaválasztáson gondolkodunk, fontos szem előtt tartani az érdeklődést és a szenvedélyt. A mezőgazdaság pedig kiváló terület lehet azoknak, akik szeretik a természetet, szeretnek a szabadban dolgozni és szeretnének hozzájárulni a hazai mezőgazdaság fejlődéséhez.

A mezőgazdaság ugyanis egy sokszínű és dinamikus terület, ami számos lehetőséget kínál az innovációra. Akit tehát érdekelnek a növények, az állatok, a környezetvédelem, annak a mezőgazdasági szakma kiváló lehetőséget nyújt.

Már csak azért is, mert az élelmiszerek iránti kereslet folyamatosan nő, a világ népessége folyamatosan gyarapszik. A mezőgazdasági szektorban is nő az igény a képzett szakemberek iránt. Az egyik ilyen képzés, amelyen rövid idő alatt bizonyítványt szerezhetünk, az aranykalászos gazda képzés.

A tanfolyam megkezdéséhez alapfokú iskolai végzettség és egészségügyi alkalmassági igazolás szükséges. A sokrétű képzés során általános mezőgazdasági ismeretekkel gazdagodhatnak a tanulók, elméletben és gyakorlatban is megtanulhatják az alapokat. A szakmai ismereteken túl pedig arról is tájékozódhatnak, hogy hogyan kell önálló agrárvállalkozást alapítani.

Olyan dolgokkal is tisztában lesznek a tanulók, hogy hogy kell palántát nevelni, zöldségnövényeket begyűjteni, tisztítani és értékesíteni. A mezőgazdasági termelés különböző munkafázisait is megismerhetik, így a talaj előkészítését, a vetést, a gondozást, valamint a kártevők, gyomnövények elleni védekezést, illetve az öntözőrendszerek működtetését.

Hasonló bejegyzések