Ugye milyen bosszantó tud lenni, amikor egy cég nem tesz közzé árakat a honlapján? De, hogy ezt pont egy webfejlesztő cég csinálja – ahol, valljuk be azért eléggé körül lehetne határolni egy tól-ig árkategóriát, az már igazán dühítő.

Ahogyan más területeken is, úgy a weboldal készítésnél és a webfejlesztésnél is azért kell egyedi árajánlatot kérnünk, mert a cégünk nagysága meghatározhatja az elkérhető keretösszeget. Valljuk be, ha a Coca-Cola vagy a Mercedes kérne tőlünk árajánlatot egy szolgáltatásra, biztosan nekünk is vastagabban fogna a tollunk, mint a sarki, büfés Mari néni egyéni vállalkozó esetében.

Ettől függetlenül létezik egy átlagos és egy elvárt határ az egyes szolgáltatások árára 2020-ban is. Vagyis ha valaki túl olcsón kínálja a weboldal készítést, akkor nagy valószínűséggel amatőrről van szó aki sem számlát, sem pedig garanciát nem fog tudni nekünk nyújtani és a későbbiekben a terméktámogatásnak is búcsút inthetünk.

A túlárazott szolgáltatások pedig valószínűleg semmivel sem fognak többet adni, egyszerűen csak nagyobb haszonkulccsal dolgoznak, így érdemes megtalálnunk a legjobb ár-érték arányú webfejlesztő csapatot a piacon.

Mennyi az annyi, ha weboldalról van szó?

Érdemes megjegyezni, hogy a koronavírus miatti világjárvány átrendezte az árakat minden területen, így a weboldal készítő cégek is átgondolták áraikat. Még egyes helyeken zuhanórepülésbe csaptak a honlapkészítési árak, máshol éppen hogy emelkedtek a megnövekedett kereslet miatt.

Így idén még nehezebbé vált a honlapkészítés árának meghatározása, mint korábban. Érdemes a referenciák alapján eldönteni, hogy kit bízunk meg, hiszen az árak néha fordítottan arányosak a minőséggel!

Az azonban elmondható, hogy az egyszerű honlapok, melyek gyakorlatilag egy cég online névjegykártyájaként működnek, körülbelül 50.000 – 150.000 forintba kerülnek ha egyéni vállalkozótól vagy webfejlesztő, szabadúszótól vásároljuk és 150.000 – 300.000 forintba ha már több mindent kell, hogy tudjanak és egy cég készíti el őket (aki több webfejlesztő fizetéséért felel, illetve webdizájnereket, marketingeseket is foglalkoztat).

Egy webáruház elkészítéséért 400.000 forint és milliós tételek között szinte bármi előfordulhat. Érdemes több webfejlesztő cégtől is árajánlatot kérni és a válaszok alapján dönteni.

Hasonló bejegyzések