Egyben biztosak lehetünk, egy munkatárssal létesített viszonnyal mindenképp érdemes óvatosan bánnunk. Még abban az esetben is, ha ez a viszony csupán alkalmi szexuális kalandokat tartalmaz. Ilyenkor is fontolóra kell venni a gyakoriságát és a következményeit, hiszen ha a kapcsolat zátonyra fut, az akár komoly problémákhoz is vezethet.

Ha komolyabb kapcsolatról, szerelemi szálakról van szó, akkor mindenképp érdemes együtt eldönteni, hogy mikor és kik tudhatják meg. Bármennyire szeretnénk világgá kürtölni a friss élményeinket, ellen kell állni a csábításnak, hiszen könnyen rosszat akaró emberek kezébe kerülhetnek az információk. Érdemes a kapcsolatot teljes diszkrécióval és kölcsönös titoktartással kezdeni.

Ezen általában a nők hamarabb megbuknak, hiszen naivan azt gondolják ha csak egy-két kollégájuknak dicsekednek el, abból nem származhat semmi kár. Amíg nem teljesen nyilván való a kapcsolat, addig érdemes külön érkezni a munkahelyre, hiszen a kíváncsi, pletykás embereknek hamar feltűnhet ha túl gyakran egyszerre érünk be dolgozni.

Ha úgy érezzük, hogy a kapcsolat már biztos alapokon áll és igazán stabil akkor érdemes csak nyilvánosságra hozni. Számolnunk kell azzal, hogy a kapcsolat miatt kerülhetünk kellemetlen szituációkba mint a másik fél, mint a kollégák között. Hiszen amit eddig könnyen utasításba adtunk, vagy épp kaptunk, az most akár rosszindulatúnak is tűnhet számunkra.

Fel kell készülni a vegyes reakciókra és pletykákra. Hiába tart a kapcsolat már egy jó ideje, a munkatársainknak egész friss a hír, akaratlanul is beszélni fognak rólunk. Gyakorolni kell a privát szféra és a munkahelyi kapcsolat közötti elválasztást is.

Ha zátonyra futna a kapcsolat

Akkor pörgesd fel az ágyban nyújtott teljesítményedet.

A későbbiekben akármilyen párkapcsolati problémánk adódik, azt mindig otthon kell hagyni, a munkahelyen pedig a lehető legnagyobb figyelmet a ránk szabott feladatokra szentelni. Kiábrándító tud lenni, ha egy friss pár a munkahelyes csacsog, összebújik vagy a legrosszabb ha az otthon használt beceneveket használják. Könnyen gúnyolódás tárgyává válhatunk ezzel a viselkedéssel. Ha ezeket betartva önuralmat tanúsítunk, akkor a kollégáinktól is tiszteletet fogunk kivívni.

Ha az üzlet és a magán élet keveredése bármilyen feszültséget okoz kettőnk között, akkor azt mindig higgadtan és őszintén kell átbeszélni. Lehet, hogy eddig fel sem tűnt a másik dirigálása, követelései, precizitása. Ha a kapcsolat tökéletesen működik, és az összezörrenések okozója mindig a munkahely miatt vannak, akkor érdemes az egyik félnek új munkahelyet keresnie.

Ha ezek a problémák nem orvosolhatóak, vagy a kapcsolat nem ér annyit mint a karrier, akkor sajnos szakítás lesz a vége. Előre kell felkészülni, hogy ez igen megrázó és sajnos nyilvános lesz majd. Az emberek szívesen osztanak majd idegesítőbbnél idegesítőbb tanácsokat, amiket egyszerűen el kell engedni a fülünk mellett, és bízni abban, hogy minden csoda három napig fog tartani. Pár nap, vagy hét és újra minden a régi kerék vágásba kerül majd.

Hasonló bejegyzések