A merevedési zavar gyakori probléma a cukorbeteg férfiaknál, azonban nem elkerülhetetlen. A magas vércukorszint hosszú időn keresztül károsíthatja az idegeket és az ereket, ez a károsodás pedig problémákat okoz a szexhez elég szilárd erekció elérésében vagy megtartásában.

A merevedési zavarokat ezen kívül magas vérnyomás és szívbetegség is okozhatja, ezek a betegségek pedig gyakoriak a cukorbeteg férfiaknál. Bár az életkor is hozzájárulhat a merevedési zavarok kialakulásához, ez a zavar korábban jelentkezik a cukorbetegeknél. Sőt, a férfiak már azelőtt észre vehetik az erekciós problémákat, hogy cukorbetegséget vagy szívbetegséget diagnosztizálnának náluk.

Sokan nem szeretnek beszélni ezekről a zavarokról, de már egyetlen kis beszélgetés is nagy változást hozhat. Az orvos komplexen vizsgálja meg a beteget, így lesz a megoldás is sokrétű. A cél a jobb vércukorszint, ami segíthet megvédeni az idegeket és az ereket. Olykor bizonyos gyógyszerek leváltása is segít, de a lelki okokat sem árt feltérképezni. A szorongás és a stressz ugyanis ronthat a merevedési zavarokon.

A merevedési zavarok kezelésére számos lehetőség van. Ilyenek a szájon át szedhető gyógyszerek, melyek megkönnyítik a vér áramlását a péniszhez, így könnyebb lesz erekciót szerezni és azt fenntartani.

Nagy segítség az is, ha valaki felhagy a dohányzással. A dohányzás ugyanis szűkíti az ereket, így kevesebb vér jut a péniszhez, emellett a dohányzás csökkenti a szervezet nitrogén-oxid szintjét is, ami kevesebb véráramlást jelent.

Kiemelten fontos a táplálkozás is. A cukorbetegek számára nem létezik egységes diétás étrend. Az orvos személyre szabottan ajánl ilyenkor étrendet, amiben megfelelő mennyiségben és arányban vannak jelen a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok. A túlsúly is okozhat ugyanis merevedési zavarokat, vagy ronthat a már fennálló állapoton. Ezen is segít a rendszeres testmozgás, ami ráadásul fokozza a véráramlást, miközben segít csökkenteni a stresszt és a testsúlyt. Nem árt azt sem észben tartani, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás is negatívan hat a merevedési zavarokra.

Hasonló bejegyzések