A jó kommunikáció minden párkapcsolat alapja, ha ez nincs, sok lesz a konfliktus, és a meg nem oldott helyzet, ami természetesen kihat a kapcsolatra, és előbb-utóbb szakítást, válást is eredményezhet.

Ugyanakkor a kommunikáció nemcsak azért fontos, hogy meg tudjuk beszélni a pénzügyi kérdéseket, a gyermekekkel, családdal, jövővel kapcsolatos terveinket, vágyainkat, vagy épp a vitás kérdéseket. Az ágyban éppúgy fontosak az őszinte, mély beszélgetések, mint az életünk számos más területén.

Egy kapcsolat elején sokakat hajt a vágy, így az első együttlétek talán nem is okoznak problémát. Ám ahogy telik az idő, a megszokások akár ahhoz is vezethetnek, hogy ellaposodik egy kapcsolat, már nem vágyunk egymásra olyan gyakran.

Ennek elkerülése érdekében mindenképp fontos, hogy beszéljünk a vágyainkról, fantáziáinkról, fétiseinkről. Az összeszokás, az egymásra hangolódás nem megy mindenkinek varázsütésre, és bár az elején még eljátszhatjuk, hogy milyen jó nekünk a párunkkal, de később ez nagy gondokat okozhat.

Ne szégyelljük vágyainkat, merjünk beszélni róluk!

Sajnos még mindig nagyon sokan vannak, akik vagy nem ismerik saját magukat és a vágyaikat igazán, esetleg ismerik, de szégyellik. Vannak olyan vágyak, fantáziák, melyek egyesek számára taszítók, elítélőek, és ezt látni a párunkon nem kellemes.

Titkolni viszont nem tanácsos, mert egy életen át elrejteni a valódi érdeklődésünket az ágyban nem lehet, előbb vagy utóbb, de felszínre kerül, akkor pedig komoly viták alakulhatnak ki. A vágyakat nem szabad szégyellni, még akkor sem, ha egyesek szemében nem egészen normális, amire vágyunk.

Persze vannak olyan fétisek, melyek már nem mondhatóak egészségesnek, de ameddig erkölcsileg ezek a vágyak nem kifogásolhatóak, és mindkét fél élvezetet, örömöt talál bennük, addig nincs mit szégyellni. Nagyon fontos, hogy már a kapcsolatunk elején üljünk le, és beszélgessünk ezekről.

Lehet, hogy párunk nem nyitott ezekre, vagy épp szkeptikus, és az sem kizárt, hogy kompromisszumokra lesz szükség. De csak akkor lehet tartós a kapcsolat, ha a vágyainkkal kapcsolatban is őszinték vagyunk, magukkal és a párunkkal szemben egyaránt.

Hasonló bejegyzések